Granat

Granat

Stenen Granat er en ædelsten, der findes i mange forskellige farver og nuancer. Farven varierer og kan både findes i de lyserøde toner, til de rødlige og helt blodrøde. Derudover kan de også være forskellige nuancer af brun, grå og grøn.

Historie og myter

Stenen siges at være opkaldt efter granatæblet, da den ofte kan ligne en granatæblekerne og heraf også navnet Granat.

Denne ædelsten har været kendt i mange tusinde år, og det siges, at det var den sten, der ledte Noahs ark igennem syndfloden. Granatens betydning er også flere tusinde år gammel - den kan beskytte mod det farlige og onde, som en talisman.

Lokation

Man kan finde Granatsten flere steder i verden. De helt grønne Granater er fundet i Tsavo i Kenya. Derudover kan man også finde Granater på blandt andet Sri Lanka og Madagaskar.

Vurdering og pris

En Granat vurderes ud fra fire parametre. Vægt, slibning, farve og renhed. Jo mere dyb og intens farven er, jo højere er værdien på stenen. Færre og mindre indeslutninger i stenen giver også en højere værdi, da renheden af stenen tæller højt.

doubledouble

Granat Smykker

Hos CHANTI har vi et stort udvalg af smykker med Granater i mange forskellige nuancer. Granatsten klæder både guld og sølvsmykker, og de kan bruges til både armbånd, ringe, halskæder mv. da stenen har en hårdhed på 7,5. Du kan findes alle Granatsmykkerne her.

Mest stillede spørgsmål om Granat

Hvad er en Granat sten?    

Granat er en betegnelse for en gruppe af ædelsten, som alle er tæt beslægtede kemisk. Pyroper er blodrøde sten og Almadiner har lidt mere rødbrun farve. Spessartin er en blanding mellem orange, brun og til tider rød. Grossuler er lysebrune og grønne, Andradit kan veksle mellem grønne og sorte. Uravorit er helt grønne sten og de helt sorte Granater kaldes Melanit.

Er granat en ædelsten?

Alle former for Granat er en ædelsten, da de er dannet gennem en naturlig proces, er relativt sjældne og har et udseende der rammer en vis standard.

Granatvedhæng

Hvad symboliserer en granat?

Stenen Granat kan anses som at være et skjold for det onde. I gamle dage blev den brugt til at helbrede leversygdomme og bekæmpe onde drømme. Nu til dags anser man den som værende et symbol på succes og venskab

Hvad er granat smykker?

Granat er en ædelsten, som ofte bruges til smykker. Granat er med til at tilføje varme til smykkerne, pga deres smukke røde farve og mange forbinder stenen med de mørkerøde nuancer med kærlighed.

Tjek seneste indlæg!