Hvordan finder jeg min ringstørrelse?

Når du skal finde ud af hvilken ringstørrelse du er, er der flere faktorer der gør sig gældende. Der er forskel mellem højre og venstre hånd, på om dine hænder er kolde eller varme, og på hvilken tid på dagen du måler op. Derfor bør du måle din ringstørrelse flere gange i løbet af dagen samt både når hænderne er varme og når de er kolde.

Bredden på ringen har også betydning. Jo bredere ringen er, jo større skal ringstørrelsen være. Vi anbefaler, at du prøver flere af metoderne og sammenholder resultaterne, så du derved undgår at have målt forkert ved en af metoderne.

CHANTI’s opmålingsværktøj

CHANTI tilbyder forskellige opmålingsværktøjer til en billig pris, som kan bruges igen og igen. Din ringstørrelse kan nemlig ændre sig ligesom sko- eller tøjstørrelsen kan. Derfor en opmålingsværktøjet god at have, så du fremover altid nemt kan måle din ringstørrelse. Chanti sælger fingermålere i stål i to forskellige ringbredder, og en ringmåler i stål.

Fingermåler

Fingermåleren fås i to udgaver. En smal der er 2 mm i ringbredde og dækker ringstørrelserne 48 til 62, og en bred der er 5,5 mm i ringbredde og dækker ringstørrelserne 50 til 65. Den smalle anbefales til ringe under 4 mm, den brede til ringe fra 5 mm. Husk igen også at tage højde for kolde/varme hænder, tidspunkt på dagen, osv.

Kan købes her:
https://www.chanti.dk/p-smykkeudsalg-pudseklude_fingermaaler

Ringmåler

Ringmåleren måler ringstørrelse på en ring du ved du kan passe. Den viser 4 forskellige ringstørrelsesskalaer. Den CHANTI bruger er i rød skrift, og går fra ringstørrelse 41 til ringstørrelse 76.

Kan købes her:
https://www.chanti.dk/chanti-ring-i-metal-15003

Metoder til opmåling af ringstørrelse

Opmåling med skydelære

Billedet viser en hvordan du måler ringens indvendige diameter med en skydelære. Gang den indvendige diameter i mm af din ring med pi, 3,1415. Hvis den indvendige diameter eksempelvis måles til 17 mm, svarer dette til ringstørrelse 53,40 (17 x 3,14159 = 53,40). Længere nede på denne side kan du finde et skema over hvilken ringstørrelser den indvendige diameter svarer til.

Ringmåleren

CHANTIs ringmåler viser meget præcist ringstørrelsen på en ring du ved du kan passe. Vær opmærksom på at jo bredere ringen er, jo mere fylder den på ringmåleren, ligesom på fingeren. På meget brede ringe skal du derfor gå ud fra den størrelse den nederste kant af ringen hviler på.

En lineal kan også bruges

Har du hverken skydelære eller ringmåler, kan du finde den indvendige diameter med en lineal eller et målebånd. Mål ringens indvendige diameter i mm og gang med 3,1415 og eller brug skemaet over ringstørrelser længere nede.

Opmåling med ringmåler

Ringmåleren i stål viser forskellige skalaer i ringstørrelser. CHANTI bruger den i rød skrift på ringmåleren, som går fra 41 til 76.

Billedet viser en ring i fra fingermåleren i størrelse 59, på ringmåleren. Ved brede ringe er det ringens nederste kant, dvs. kanten tættest på ringmålerens håndtag, man skal bruge, her ses det at den er på tallet 59 på ringmåleren.

Opmåling med ringmåler

CHANTIs fingermålere i stål viser helt præcist hvilken ringstørrelse du skal bruge og er den nemmeste og mest præcise metode. De fås i to udgaver, en bred og en smal. De smalle er 2 mm i ringbredden, de brede er 5,5 mm i ringbredden. De dækker hhv. ringstørrelserne 48-62 og 50-65.

Det er meget vigtigt at tage højde for om dine fingre er kolde eller varme, og at måle op flere gange i løbet af dagen. Hvis du eksempelvis måler op når dine hænder er kolde, kan du risikere at ringen bliver for lille, eller omvendt. Og så skal du selvfølgelig opmåle den finger, som ringen skal sidde på.

Skema over ringstørrelse

Indvendig diameter Størrelse Andre størrelser
14,65 mm 46  
14,96 mm 47  
15,28 mm 48  
15,60 mm 49 XXS
15,92 mm 50  
16,23 mm 51 XS
16,55 mm 52  
16,87 mm 53 S
17,19 mm 54  
17,51 mm 55 M
17,82 mm 56  
18,14 mm 57 L
18,46 mm 58  
18,78 mm 59 XL
19,10 mm 60  
19,42 mm 61  
19,71 mm 62  
20,05 mm 63  
20,37 mm 64  
20,69 mm 65  
21,01 mm 66  
21,33 mm 67  
21,65 mm 68  

Hvor lang skal halskæden være?

Det er meget individuelt hvor lang man ønsker en halskæde skal være, eller rettere, hvordan man ønsker halskæden skal sidde rundt om halsen og hvor langt ned ad brystet den skal hænge. Man kan tage en snor, et stykke garn eller lignende og placere det cirka hvor man ønsker halskæden skal være, og måle den.

Hvis du står og skal købe halskæde til gave og ikke er helt sikker på hvad modtageren ønsker, er oversigten på billedet her en god guide. Børn, eller hvis den skal sidde tæt oppe ved halsen, bruger typisk 36-38 cm. Til voksne kvinder er det mest almindelige 42 eller 45 cm. Hvis man godt kan lide at halskæden hænger lidt længere nede, skal man vælge 50 eller 55 cm eller mere. Vær dog opmærksom på at lange, tynde halskæder er mere skrøbelige og derfor mere udsatte for at knække, så hvis du ønsker at bruge den med et stort eller tungt vedhæng, bør halskæden også være kraftigere.

Her kan du finde CHANTIs udvalg af halskæder

 

Spørgsmål til ringstørrelser:

Hvordan finder man sin ringstørrelse?

Hvis du står derhjemme og har brug for at kende din ringstørrelse, kan du nemt regne den ud ved brug af et stykke tråd. Du skal sno tråden rundt om din finger to gange og spænde den en smule så den sidder til på fingeren. Når tråden sidder som den skal, kan du tage en kuglepen el. lign. og afmærke der hvor tråden krydser. Når sytråden er foldet ud igen, kan du måle afstanden mellem de to mærker. 55 mm. svarer til en str. 55 osv. Hos CHANTI kan vi gøre hele processen nemmere, ved at benytte sig af vores opmålingspakke, som du kan finde her.

Hvordan måler man ringstørrelse derhjemme?

Det kan virke ret uoverskueligt at skulle finde sin ringstørrelse når man er derhjemme. Men det er faktisk ikke så besværligt, som man kunne gå og tro. Med en tynd tråd, en kuglepen og en lineal kan man på få minutter finde sin ringstørrelse. Tråden skal snoes rundt om fingeren to gange. Der hvor tråden krydser, kan du sætte et mærke med din kuglepen. Når tråden er foldet ud, kan man måle mellem afstanden mellem de to mærker. Det antal mm. som afstanden er, svarer til din ringstørrelse.

Kan man selv måle sin ringstørrelse?

Det er ganske nemt, at finde frem til sin ringstørrelse ved at måle sig frem med ting vi har derhjemme. Du kan måle en af dine ringes indre omkreds med et målebånd, og ellers kan du måle din finger ved brug af et tyndt stykke tråd. Tråden skal snoes rundt om fingeren to gange, og der skal markeres der hvor tråden overlapper. Den afstand du bagefter måler mellem de to afmærkninger er den ringstørrelse du skal bruge.

Hvordan bruger man en ringmåler?

Hvis du har en eller flere ringe, som du ikke kender størrelsen på, kan du med en ringmåler nemt finde ud af størrelsen. Ringen skal placeres på målleren og falde så langt ned som muligt. Der sidder tal langs ringmålere, og der hvor ringer stopper kan du finde ringens størrelse. Hos CHANTI kan du for få penge få fat i en ringmåler pakke, som både inkludere en ringmåler samt en fingermåler. Pakken kan findes her.

Hvordan finder jeg min kærestes ringstørrelse?

Hvis du skal finde en ringstørrelse på en anden end dig selv, er der flere måder at finde frem til den. Du kan eventuelt "låne" en ring med til guldsmeden, og få målt størrelsen der. Det er også muligt at købe en ringmåler. Her hos CHANTI har vi en til en fornuftig pris, som du kan finde her. Så skal du bare have fat i en af personens ringe og måle med ringmåleren. Hvis ovenstående ikke er en mulighed, kan du få et cirka mål ved at tage en af hans/hendes ringe på din egen finger, og så markere hvor den sætter sig. Dette kræver at personens fingre er mindre end dine egne. Når du så står i guldsmeden, kan du finde størrelsen ved at prøve ringene på din egen finger.

Hvornår er min ring for stor eller for lille?

Det er vigtigt at du finder den rigtige størrelse, når du skal vælge en ring. Er ringen for stor vil den nemt kunne falde af, og hvis den er for lille kan den sidde for stramt og være ubehagelig. En ring skal sidde tæt om fingeren, men så den stadig nemt kan komme af uden større problemer. Din ringstørrelse er variende alt efter hvilken finger du ønsker at have ringen på. Hvis din ring pludselig føles for stram, kan det skyldes at vores fingre ofte hæver op hvis vi har det varmt. En ring kan også føles ensmule for stor hvis du har kolde hænder. Svingende vægt kan også være afgørende for, om din ring føles større eller mindre.

Hvilken størrelse ring skal jeg bruge?

Din ringstørrelse varrierer fra finger til finger, så du skal have en ny størrelse ring alt efter hvilken finger du ønsker din ring på. Den nemmeste løsning er ved at tage i en guldsmed eller en smykkebutik, og få dem til at måle din finger. Så kan du også prøve flere størrelser, så du finder dit perfekte match. Hvis det ikke er muligt, kan du måle din finger derhjemme ved at sno et stykke tråd rundt om fingeren to gange og markere med en kuglepen der hvor tråden overlapper. Hvis du måler afstanden mellem de to afmærkninger, kan du finde din ringstørrelse. Tråden må hverken være for løs eller sidde for stramt.

Hvad er en normal størrelse ring?

Der er som så ikke noget, der hedder en normal ringstørrelse. Dog bruger de fleste kvinder en størrelse eller flere størrelser mellem 50 og 62. For mænd er de mest normale størrelser mellem 60 og 72.

Hvor stor skal min ring være?

Din ring skal sidde så tæt på fingeren, at det ikke er muligt for den at falde af når man bevæger hånden eller fingrene. Den skal nemt kunne komme over knoen uden at det er besværligt eller føles ubehageligt.

Kan man gøre en ring større eller mindre?

Du kan sagtens få dine ringe større eller mindre. Hvis din ring er for stor, kan en guldsmed fjerne et stykke af ringen og lodde den sammen igen. Hvis den skal være større, kan en guldsmed lægge mere guld i omkredsen. Hvis det bliver gjort et ordentligt sted, vil man slet ikke kunne se, at der er blevet gjort noget ved ringen.

Hvordan skal en ring sidde?

Når du skal finde den rigtige ringstørrelse, er det en god ide at prøve flere størrelser inden du vælger. Den perfekte ring skal sidde så tæt om fingeren, så du kan bevæge din hånd uden at ringen kan falde af. Den skal så dog også sidde løst nok på fingeren, så det er muligt at få den over knoen på hånden uden besvær. Ringstørrelser kan være en gode, men det bedste råd er at prøve flere størrelser. Dine hænder kan blive påvirkert af varme og kulde, så husk at hold øje inden du beslutter dig.

Hvordan finder man størrelsen på en fingerring?

Hvis du mangler størrelsen på din ring, kan du ved at bruge en ringmåler nemt finde størrelsen på din ring. Har du ikke en ringmåler, kan du finde størrelsen ved at bruge et målebånd og måle den indvendige omkreds. Det antal mm. som du måler på målebåndet svarer til ringens størrelse.