Farvede diamanter

Produkt
 1. Øreringe
 1. Creoler
Materialer
 1. Guld
 1. Hvidguld
 1. 14 karat guld
 1. 14 karat hvidguld
Stentype
 1. Diamant
Farve
 1. Brun
 1. Gul
 1. Multifarvet
Carat
 1. 2 x 0,05 ct
 1. 2 x 0,05 ct mørkebrun diamant solitaireørestikker i 14 karat guld med mørkebrun diamant
  Vejl. pris 2205,-
  CHANTI pris 1840,-
  EXTRA 10% 1660,-
 2. SALE
  12 mm regnbuefarvede diamant creoler i 14 karat hvidguld med diamant
  Vejl. pris 4645,-
  CHANTI pris 4235,-
  EXTRA 20% 3390,-
 3. SALE
  2 x 0,09 ct gule behandlet naturlig diamant solitaireørestikker i 14 karat guld med gul diamant
 4. SALE

Farvede diamantsmykker

Diamanter er smukke og betagende ædelsten. Klassiske og stilfulde hvide diamanter går godt til alting, men diamanter kommer også i alverdens andre farver. Farvede diamanter er i fokus og slår rutinemæssigt rekorder på auktionshuse. Her hos Chanti har vi et omfattende udvalg af farverige diamanter, så du kan finde den, der passer lige til dig.

Farvegradering

Først og fremmest er det vigtigt at skelne imellem den internationale farveskalas farvenuancer som rækker fra helt farveløs til en lidt gullig farve, og hvad der kaldes ”Fancy Colored Diamonds”, som er diamanter i alle regnbuens farver. GIA’s internationale farveskala kategoriserer de subtile farveforskelle, som kan være usynlige for det utrænede øje. Skalaen går fra D-Z, og hvert bogstav har en tydeligt defineret rækkevidde af farvefremtoning. Diamanter farvegraderes ved at sammenligne dem med sten med kendt farve, under kontrolleret belysning og præcise synsforhold. Selvom mange af disse farveforskelle er så subtile, gør de en meget stor forskel i diamantkvalitet og pris. De farveløse, hvide diamanter er de mest sjældne og derfor også de mest værdifulde.

Inden GIA udviklede D-Z farveskalaen, blev en række andre systemer løst anvendt. Disse omfattede bogstaver i alfabetet, arabiske og romerske tal og beskrivelser såsom "perleblå eller ”blå hvid”. Resultatet af alle disse klassificeringssystemer var inkonsekvens og unøjagtighed. Fordi skaberne af GIA farveskalaen ønskede at starte forfra uden nogen tilknytning til tidligere systemer, valgte de at starte med bogstavet D - en bogstavkarakter, der ellers ikke normalt er forbundet med topkvalitet.

”Fancy Colored Diamonds” er langt sjældnere end dem på D-Z-skalaen, og derfor også meget dyrere. Farven kommer af spormineralelementer, som eksempelvis nitrogen og bor i kulstofstrukturen, og hver farve er altså et resultat af det pågældende spormineralelement. GIA udstedte sine første origin-of-color rapporter (farveoprindelsesrapporter) for farvede diamanter i 1956. Støttet af årtiers forskning og undersøgelse af tusindvis af farvede diamanter, er GIA Colored Diamond Grading System blevet standarden for evaluering af disse ekstremt sjældne sten. Nuværende GIA Colored Diamond Grading-rapporter beskriver farvekarakterer ved hjælp af disse udtryk: Faint, Very Light, Light, Fancy Light, Fancy, Fancy Dark, Fancy Intense, Fancy Deep og Fancy Vivid. Næsten hver farvet diamant, der sælges på større auktionshuse, er blevet klassificeret af GIA.

Blå diamanter

Tilstedeværelsen af ​​bor er ofte ansvarlig for farven på naturlige blå diamanter. Jo mere bor der er i kulstofstrukturen, desto dybere blå er diamanten. Deres farve kan også skyldes strålingseksponering. Indien var historisk kilden til blå diamanter, men inden for de sidste mange år er der fundet bemærkelsesværdige blå diamanter ved Cullinan-minen i Sydafrika. En af de mest berømte perler i verden, The Hope Diamond er en 45,52 carat Fancy dyb gråblå diamant. GIA-forskere undersøgte den i 1988.

Lyserøde diamanter

GIA-forskere teoretiserer, at farven i mange lyserøde diamanter skyldes farvecentre, der selektivt kan absorbere lys i det synlige område af spektret. Farvecentre er et resultat af gitterdefekter eller ufuldkommenheder i organiseringen af atomer i en krystal. En 15,81 carat diamant, kaldet "Sakura", hentede 29,3 millioner dollars i Hong Kong og blev den dyreste lyserøde diamant, der nogensinde er blevet solgt på auktion.

Grønne diamanter

Grønne diamanter får deres farve, når stråling fortrænger kulatomer fra deres normale positioner i krystalstrukturen. Dette kan ske naturligt, når diamantaflejringer ligger i nærheden af ​​radioaktive klipper, eller kunstigt som følge af behandling ved bestråling. Naturligt farvede grønne diamanter er ekstremt sjældne. På grund af deres sjældenhed og den reelle mulighed for behandling betragtes grønne diamanter altid med mistro, og undersøges omhyggeligt i gemmologiske laboratorier. Alligevel kan avanceret gemmologisk testning ikke altid bestemme farveoprindelse i grønne diamanter. Undersøgt af GIA-forskere i 1988, er den 41 carat Dresden Green-diamant den største og måske den fineste grønne diamant, der vides at have en farve af naturlig oprindelse

Gule diamanter

Tilstedeværelsen af ​​nitrogen får en diamant til at se gul ud. Intensiteten af ​​den gule farve afhænger af varierende mængder nitrogen. Gule diamanter er klassificeret som "Fancy", og falder uden for D-Z-skalaen.

Brune diamanter

Når de var henvist til industriel brug, fik brune diamanter cachet i 1980'erne, da marketingfolk gav dem romantiske navne som champagne, cognac og chokolade. Farven i naturlige brune diamanter er forårsaget af interne parallelle brune kornlinjer grundet forvrængning af krystalgitteret. Brune diamanter er generelt mere overkommelige i forhold til andre diamantfarver.

Sorte diamanter

De fleste naturligt farvede sorte diamanter får deres farve fra skyer med små mineralindeslutninger, såsom grafit, pyrit eller hæmatit, der strækker sig gennem hele stenen. Disse diamanter kan også have mange spaltninger eller brud, der er farvede sorte eller er blevet sorte på grund af grafitisering. Koncentrationerne af disse interne funktioner er ansvarlige for farvningen. Den faktiske kropsfarve på en naturlig sort diamant kan dog variere fra næsten farveløs til brun eller olivengrøn.

Farvede diamanters pris

En kombination af sjældenhed, skønhed og intens køberinteresse driver priserne på farvede diamanter. De sjældneste farvede diamanter sælger ofte for millioner af dollars pr. carat. De har større værdi for deres størrelse end næsten noget andet materiale. På samme tid sælger nogle farvede diamanter til priser som mange mennesker har råd til.

De mest overkommelige farvede diamanter har en brun, grå eller sort farve, da de blandt de farvede diamanter er mindst sjældne. Attraktive diamanter i disse farver sælges ofte for et par tusinde dollars per carat. De sælger nogle gange til priser, der er lavere end diamanter på D-Z-farveskalaen, der er af samme størrelse, snit og klarhed.

 

Gule diamanter er næste i sjældenhed. De er mere sjældne end brune, grå og sorte diamanter. Mange mennesker anser gule diamanter for at være den smukkeste gule perle på grund af deres lysstyrke og enestående glans. Smukke diamanter med en fancy gul farve kan ofte købes for 5.000 til 10.000 dollars pr. carat i størrelser under to carat. Mange mennesker er ikke klar over, at gule diamanter er en mulighed i denne prisklasse. Her har man en chance for at få en farvet diamant til en overraskende pris.

Blå, grønne og lyserøde diamanter er meget mere sjældne end gule diamanter. Et andet trin op i sjældenhed er orange, violette og røde diamanter. Disse farver sælger ofte for over 100.000 dollars pr. carat, og dem med den bedste farve og kvalitet sælges for over 1.000.000 dollars pr. carat.

Prisen på en farvet diamant afhænger af mere end dens nuance. Farvemætning og ensartethed af farve på tværs af diamanten er også vigtig. Dem med en ren nuance er generelt mere eftertragtede end dem med ændrede farver.

Farvede diamantsmykker hos Chanti

Hos Chanti kan du finde både øreringe og vedhæng med farvede diamanter til en overkommelig pris. De mest populære er vores solitairevedhæng- og ørestikker i 14 karat guld med naturligt blå diamanter, men de fås også i gule, grønne og brune. Find vores farvede diamantøreringe og vedhæng her.

Ønsker du et moderne og sofistikeret diamantsmykke er vores sorte diamantsmykker det perfekte valg. Om det er ringe, øreringe, vedhæng, halskæder, vielses- eller forlovelsesringe med smukke sorte diamanter så finder du dem her hos Chanti. De sorte diamantsmykker kommer både i guld og hvidguld af forskellig karat og med forskellige former som vores populære hjertering. Find vores sorte diamantsmykker her.

Læs mere
Læs mindre
  Kategorier