Black Friday

Black Friday

Hvad er Black Friday?

Black Friday er betegnelsen for fredagen efter Thanksgiving i USA, hvilket vil sige den sidste fredag i november. Dagen bliver ofte betragtet som begyndelsen på julehandlen. I de senere år har specielt mange amerikanske detailbutikker åbnet deres døre meget tidligt, for at sætte gang i juleshoppingen. Black Friday er hverken en helligdag eller en generel fridag, men i en række delstater i USA er dagen en fridag. Siden 2005 har Black Friday været den travleste indkøbsdag i USA, hvor der bliver spenderet for mange milliarder dollars. 

diamantringe

Hvor stammer navnet Black Friday fra?

Dagens navn stammer oprindeligt fra Philadelphia, hvor det blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af biler og fodgængere, som opstod dagen efter Thanksgiving. Black Fridag begyndte først at blive brugt omkring 1960 i Philadelphia, og vandt senere indpas udenfor Philadelphia i omkring 1975.

Hvornår kom Black Friday til Danmark?

Black Friday kom for første gang til Danmark i 2013, hvor shoppedagen herefter hurtigt blev populær. Siden 2014 er der næsten hvert år blevet slået rekorder, hvis man ser på antallet af dankorttransaktioner. Den sidste fredag i november er derfor blevet Danmarks største handelsdag.  

Der er mange penge at spare. Kig dig omkring på CHANTI.dk, og benyt dig af gode tilbud på eksklusive smykker til gode priser. Det er jo kun Black Friday én gang om året!

doubledouble

Black Friday på webshops

Oprindeligt startede Black Friday i de fysiske butikker, hvor de annoncerede deres udsalg og tilbud i deres vinduer eller tilbudsaviser. Siden konceptet begyndte, er der dog sket meget med online handel på hjemmesider og webshops. Der er derfor i dag ofte på nettet, hvor mange vælger at shoppe Black Friday.  

Selvom mange efterhånden er vant til online shopping, så kan der stadig være nogen der har deres tvivl omkring det. Heldigvis er vi her til at forsikre dig om, at der er massere fordele ved online shopping. Først og fremmest kan du sidde komfortabelt i dit eget hjem mens du shopper, og du behøver derfor ikke at forvilde dig ud i menneskemylder og lange køer.  

Derudover er det hurtigt og nemt at finde noget du kunne tænke dig, og der er ikke langt fra tanke til handling. Hos CHANTI får du din pakke inden for et par dage, og du kan derfor få købt dine julegaver i god tid.

Forgyldte smykker

Black Friday hos CHANTI

Fredag den 26. november er det Black Friday igen, og i den anledning har vi masser af gode tilbud og rabatter du kan glæde dig til. Black Friday er en oplagt dag, at finde den perfekte julegave, kalendergave eller adventsgave til en du holder af. Shop smykker fra mærker som blandt andet Julie Sandlau, Izabel Camille, BNH, Støvring Design, Joanli Nor til dig selv eller dem du holder af. Ved at købe et smykke, giver du også en gave der er garanteret at holde flere år ud i fremtiden. Ham eller hende du køber smykke til, vil derfor have en gave, der i mange år endnu vil minde dem om dig.  

Vi håber at sende en pakke med dit navn afsted på Black Friday!

Tjek vores smykker!

Tjek seneste indlæg!