Ædelstenen Peridot

Ædelstenen Peridot

Den olivengrønne ædelsten Peridot stammer fra mineralet olivin, der er det latinske ord for oliven. Stenen er en af få som kun findes i en enkelt farve, nemlig grøn. Farven kan dog godt variere til mere gule nuancer. Det er mængden af jern i stenen, som afgør dens farve. Jo mere jern der er i, jo mørkere er stenen. Hvis jernindholdet er lavt, fremstår stenen mere lys og til dels også gul.

Historie og myter

Tilbage i middelalderen troede man på, at Peridot kunne give helbredende kræfter så man undslap sygdom. Peridot bliver ofte sammenlignet med solen, da den har en høj glans og stråler - ligesom solen.

Mange bruger især Peridot til at hjælpe med at heale hjertet, og gøre et knust hjerte helt igen.

Lokation

Man kan finde Peridot til smykkebrug mange steder rundt om i verden. Blandt andet findes der en del i Sydamerika og Australien, men faktisk er de også til at finde flere steder i Europa.

Man kan finde Peridot med den højeste kvalitet i Pakistan, og de bliver kaldt Kashmir Peridoter.

Pris og vurdering

De Peridoter, der bliver udgravet har ofte en middel til god kvalitet, hvilket gør at det oftest kun er de helt små sten, der bliver benyttet til smykker. 

doubledouble

Smykker med Peridot

Den olivengrønne sten kan tage vores smykker til et nyt niveau. Hvis du ønsker en smule farve ind i smykkerne, men stadig ønsker en form for mildhed, så kan et smykke med en Peridot være en god mulighed.

Stenen er relativt blød, og har en hårdhed på lige under 7. Derfor er det vigtigt at passe godt på især stenen i smykket, så det undgår slag og stød. Dette kan nemlig give ridser i stenen. Du kan finde alle vores smykker med ædelstenen Peridot her.

Mest stillede spørgsmål om ædelstenen Peridot

Hvad er en peridot sten?

Denne sten har en fin olivengrøn farve, hvor nuancen af grøn kan svinge alt efter hvor meget jern der er i stenen. Det er en relativt blød sten, som oftest bliver fundet i lava – dog kan den også findes i blandt andet meteoritter. Peridoten er en meget blød sten, og den er hurtig til at få ridser. Derfor egner den sig bedst til halskæder og øreringe, for at holde på kvaliteten.

Hvad symboliserer en peridot?

Peridoten blev i romertiden ofte forbundet med solen, da det er en utrolig skinnende sten og der blev den kaldt ”aftenens smaragd”. Den kunne give helbredende kræfter, og ved at bære eller bruge stenen, kunne man undgå at blive ramt af alvorlige sygdomme.

Peridotarmbånd

Er Peridot en ædelsten?

Peridot er en grøn ædelsten, som er blødere end så mange ædelsten. Peridot findes også i nuancer af gul, men stadig med den grønne farve som den mest gennemtrængende.

Hvad gør Peridot? 

Peridot er en ædelsten som er god til “detox”. Den kan bruges, hvis man ønsker beroligende og afslappende energier. Stenen er med til at mindske negative følelser såsom følelsen af jalousi. Derudover er Peridot også god at bruge for helbredelse, udvikling og forandring.
Dermed er Peridot altså en ædelsten som har mange forskellige gode egenskaber.

Tjek seneste indlæg!