Vielsesringe

Vielsesringe

Generelt om vielsesringe

Vielses- og forlovelsesringen har været brugt helt tilbage i Romerriget. Her symboliserede ringens form – cirklen uden begyndelse eller ende – evighed og troskab. Skikken blev optaget i den katolske kirke og siden spredt ud i verden med kristendommen. I 1300-tallet nåede denne skik med udveksling af vielsesringe også til Norden, dog kun hos adlen. Først omkring år 1900 var skikken blevet alment udbredt. I dag er det de færreste der ikke udveksler både forlovelses- og vielsesringe. Der er delte meninger om, hvilken hånd vielsesringen skal sidde på. Én regel er, at den skal sidde på venstre hånds ringfinger, da man i gammel tro mente, at der løb en blodåre direkte fra hjertet til denne finger. Andre mener, at vielsesringen skal sidde på højre hånd, da det er den man anvender ved troskabsløftet i kirken.

vielsesringe i guld 

I Danmark er det normalt at have vielsesringen på højre hånd og en eventuel forlovelsesring på venstre hånd. Det mest traditionelle valg af vielsesring er en helt glat ensfarvet ring til begge parter i ægteskabet, typisk med dato og partnerens navn graveret på indersiden. I senere tid er det dog blevet mere normalt, at kvinder vælger en ring med en eller flere sten, og både dame- og herreringe fås i mange forskellige og fantasifulde designs. Ligeledes vælger man også helt selv, hvilken tekst man vil have graveret i ringene, hvis man overhovedet vil have gravering. Nogle vælger at få graveret et citat, ordsprog eller en kort sætning, der har særlig betydning for parret.

double double

Hvilke vielsesringe skal I vælge?

I skal have jeres vielsesringe på hver eneste dag, og det er derfor vigtigt, at I finder de rigtige ringe. Først og fremmest kan I overveje, hvad jeres stil er. Ønsker I en simpel og praktisk ring, eller skal den være fyldt med ædelsten? Der er ingen regler for, hvordan en vielsesring skal se ud, så I kan vælge hvilken som helst slags, som I synes passer bedst til jer.

Ønsker I ædelsten i ringene, skal I også finde ud af hvilke. Den mest anvendte ædelsten til vielsesringe er diamanten. Derudover bruges rubiner, safirer, smaragder eller turmaliner. Diamanter kan være dyre, og I kan derfor med fordel vælge flere små diamanter i stedet for én stor. Det kan give ringen et eksklusivt look. Dernæst skal I overveje, hvilken slibning I ønsker, og vi anbefaler, at det ikke er her I går på kompromis. Slibningen får lyset til at reflektere, hvilket giver stenen det funklende look. Der findes adskillige forskellige slibninger som I kan læse om i vores diamantguide her.

 vielsesringe i prøveboks

Hvilket metal I ønsker til ringene er også en vigtig beslutning. Guld er et af de mest slidstærke metaller, og kan derfor være et godt valg. Hvidguld er lysere og kan give en rigtig flot baggrund, hvis man har valgt sten i ringene. Holder man af hvidguldets lyse farve men ønsker at spare lidt, kan man sagtens vælge sølv. Dog er dette metal lidt blødere og får derfor lettere patina. I vores vielsesringe bruges 925 sølv, som er en meget ren legering. I kan også vælge titanium, som er en billigere løsning. Titanium er slidstærkt og lyst, men kan med tiden få en mørkere farve end platin og hvidguld.

Der er altså rigtige mange ting at tage stilling til, når man skal vælge vielsesringe. Det er en vigtig beslutning, da smykket skal bæres resten af ens liv. Vi anbefaler, at I køber en prøveboks med, så I er sikre på, at I får valgt de helt rigtige størrelser og tykkelser.

doubledouble

Vielsesringe hos CHANTI

Hos CHANTI er vi bevidste om, at købet af vielsesringe er en stor og vigtig beslutning, og på den baggrund tilbyder vi, at I helt gratis kan få tilsendt en prøveboks, før I tager den endelige beslutning. Prøveboksen består af:

- Et prøvesæt af de ringe, I er interesserede i. Disse ringe er i standardstørrelser og har således ikke noget med de indtastede størrelser at gøre. Prøvesættet bruges blot til at se på designet.

- Fingermålere i passende bredde til at opmåle jeres størrelser. Ringene kan leveres i størrelse 46 til 75, og vi kan godt lave halve størrelser. Vær dog opmærksom på, at bestiller I ringe i meget store størrelser, kan prisen blive en smule højere end annonceret på hjemmesiden, da der skal bruges mere guld ved produktionen af disse. Skulle det være tilfældet, vil I blive kontaktet og givet mulighed for at fortryde købet.

- Returkuvert og pakkelabel, så I slipper for at skulle betale for returfragten. Pakken skal blot afleveres på posthuset. Husk at beholde kvitteringen med trackingnummer, så I kan holde øje med, at vi modtager prøveboksen retur.

- Bestillingsskema, hvor I krydser af, hvorvidt I ønsker ringene sat i produktion eller ej. Der er også felter til udfyldelse af gravering. Gravering skal tilkøbes som en separat vare og koster 150 kr. for to ringe. Leveringstiden på prøveboksen er som regel et par dage, men der kan forekomme længere ventetid, hvis prøvesættet er udlånt. De færdige ringe har en produktionstid på 2-3 uger.

Find vores vielsesringe her

Oftest stillede spørgsmål om vielsesringe

Hvem vælger og køber vielsesringene?

Vielsesringene bliver ofte valgt af parret i fællesskab. Her vil man eventuelt tage til en guldsmed og prøve flere ringe, størrelser mv. Hos CHANTI kan du få tilsendt en prøveboks, som gør at I sammen derhjemme kan prøve størrelser og efterfølgende finde jeres vielsesringe på CHANTI.dk  

Hvordan ser en vielsesring ud?

Der er ikke en bestemt type ring, som viser hvordan en vielsesring ser ud. Mange vælger at købe et sæt, så de to ringe matcher, men det er også muligt at købe to individuelle ringe så begges ønsker bliver opfyldt. Hvis man vælger et sæt med to lignende ringe, kan det være en mulighed at vælge et, hvor der for eksempel er nogle sten i den ene, så den bliver mere feminin til kvinden. Det er naturligvis meget individuelt, hvordan man ønsker at vielsesringene skal se ud. Hos CHANTI har vi et stort udvalg af vielsesringe i alle prislejer, så der er til enhver smag. Du kan finde udvalget her.

Hvad er forskellen på forlovelsesring og vielsesring?

En forlovelsesring er den ring der bruges til at fri med og en vielsesring er den ring der gives på under vielsen i kirken, som symbol på, at parret nu er blevet gift.

Hvorfor har man vielsesring på højre hånd?

Det lader til, at der er flere forskellige grunde til, hvorfor vi i Danmark har vores vielsesringe på højre hånd. Det er blandt andet fordi at vi så viser ringen når vi giver hånd. Derudover siges det også at højre hånd er "aftale hånden". Det kan relateres til, at når man bliver gift så lover parret hinanden evig kærlighed og troskab.

Hvilken hånd skal ringen sidde på når man er gift?

Der er ingen rigtig eller forkert hånd at placere ringen på. Dog vælger mange at gå med den traditionelle løsning, hvor forlovelsesringen sidder på venstre hånd og vielsesringen på højre. Ikke alle vælger både at købe en forlovelsesring og en vielsesring, og det er derfor helt op til parret selv at vælge, hvor de ønsker at bære deres ringe. Begge hænder og alle fingre kan fungere som det rigtige, hvis det er det parret ønsker.

Diamant ringe på hånd

Skal en vielsesring være guld eller sølv?

En vielsesring kan se ud præcis som du ønsker. En klassisk vielsesring er rødguld, men det ses mere og mere, at par vælger ringe i andre ædelmetaller. Når I skal vælge jeres vielsesringe kan det være en god ide at vælge en ring lavet af ægte guld eller sølv. På den måde får du en ring som kan holde hele livet, og som hverken smitter af eller mister farven.

Kan der være diamanter i en vielsesring?

En diamant kan være med til at give en ring et meget elegant og feminint udtryk. Derfor kan diamanter i en vielsesring for nogle være den rigtige løsning. Dog behøver en vielsesring ikke at indeholde nogle typer sten. Det er helt op til den der skal bære ringen, og der findes heldigvis et utal af ringe, der kan bruges som vielsesringe og der er hermed nogle til enhver smag uanset om man er til det helt simple eller godt lide en ring der er prangende.

Hvad symbolisere en vielsesring?

En vielsesring er den ring, der sættes på hånden under vielsen, og som symboliserer at parret nu er blevet gift.

Hvor skal en vielsesring sidde?

Det er helt op til parret at vælge, hvor vielsesringen skal sidde. De danske traditioner siger at den skal sidde på højre ringfinger, men begge hænder og alle ti fingre kan være helt rigtige.

Hvad gør man med en forlovelsesring?

Hvis du er ringforlovet, men også ønsker en vielsesring, er der flere ting du kan gøre med din forlovelsesring. Nogle vælger at beholde den på venstre ringfinger og så have vielsesringen på højre hånd. Det er også en mulighed at finde en vielsesring som kan kombineres med forlovelsesringen, så du kan have begge på samme finger. Mange vælger også at bruge deres forlovelsesring som vielsesring, så de i alt kun har en enkelt ring til at symbolisere begge.

doubledouble

Hvad koster en vielsesring?

En vielsesring behøver ikke nødvendigvis at være dyr, hos CHANTI har vi et stort udvalg af vielsesringe i forskellige prislejer så alle kan være med. Pris og kvalitet hænger ofte sammen når det handler om smykker. Derfor vil prisen på ringen blive højere, hvis der for eksempel ønskes diamanter eller andre ædelsten i ringen.

Hvilken finger har mænd ringen på?

De fleste mænd bærer deres vielsesring på ringfingeren, for bedst muligt at vise, at han er gift. Selvom ringfingeren er den mest typiske finger at bære vielsesringen, kan man sagtens vælge en anden finger, hvis man synes det passer bedre.

Hvorfor bruger man vielsesringene?

Mange ser vielsesringe som et symbol på kærligheden mellem to mennesker og at parret nu er blevet gift. 

Hvad skal der stå i en vielsesring?

Der er mange som vælger at få indgraveret en eller flere ting inde i deres ringe. Det er ikke en nødvendighed, men det kan gøre ringen mere personlig. Ofte vælger folk at få graveret deres bryllupsdag samt ægtefællens navn. Det er dog også muligt at indgravere en sød hilsen, et symbol eller noget helt andet. En vielsesring behøver ligeså ikke at have nogen gravering.

Hvor meget skal man bruge på en vielsesring?

Priserne på vielsesringe er meget forskellige alt efter, hvad man ønsker, og hvor man køber dem. Hos CHANTI  har vi et bredt udvalg af ringe i alle prisklasser. Her kan man finde alt fra de helt simple sæt til store ringe med blandt andet diamanter og andre sten. Så uanset hvad I ønsker af vielsesringe, så er det muligt at finde dem hos CHANTI lige her.

Hvem skal have vielsesring på?

Det er meget typisk, at begge parter i ægteskabet får en vielsesring under brylluppet. En vielsesring er ikke en nødvendighed for at blive eller være gift, men den er et fint symbol på kærligheden. Vielsesringene ses oftere hos mænd end forlovelsesringene gør. Det kommer af, at det oftest er mændene der frier til kvinderne og hermed er det dem der giver en ring og derfor ikke modtager en.

Kan man bruge en forlovelsesring som vielsesring?

Selvfølgelig. Det er helt normalt at "genbruge" sin forlovelsesring. Der kan være flere grunde til, at et par vælger at genbruge deres forlovelsesringe som deres vielsesringe. Mange par vælger kun at købe en enkelt ring som deres symbol på kærlighed.

Tjek vores smykker!

Tjek seneste indlæg!