Diamant guide

Diamant guide

Diamant Guide

Velkommen til CHANTI's helt egen diamantguide, som vil give dig et indblik i, hvilke typer af diamanter, du kan finde her på shoppen. Du vil blive guidet igennem de forskellige vurderingselementer, og lære om hvordan diamanter skal vedligeholdes, så de bevarer deres smukke glans.

Før du køber et diamantsmykke eller en diamant er det vigtigt, at du har kendskab til hvordan man vurderer diamanter, for at sikre at diamanten matcher prisen.

diamant hjertevedhæng

De fire C’er

Diamanter vurderes først og fremmest ud fra de 4 C’er: Carat, Color, Clarity og Cut. Disse er de fire anerkendte vurderingsparametre som bruges verden over. Derudover bruger man ofte også et femte C, nemlig Confidence. Disse er vigtige at kende når du skal købe diamantsmykker, så lær dem at kender her.

Carat

Carat (carat) er betegnelsen for diamantens vægt, og er derfor et af de vigtigste elementer i vurderingen af en diamant. Derfor er reglen som udgangspunkt, at jo større diamanten er, desto mere værdifuld er den. Det er meget vigtigt at have styr på diamant carat, da det kan have stor betydning for dens værdi og dermed pris. Prisen på diamanter stiger nemlig eksponentielt, så en forskel på 0,1 carat kan betyde en prisforskel på flere tusinde kroner.

doubledouble

1 carat er det samme som 0,20 gram hvilket betyder, at en diamant på 5,00 carat vejer netop 1 gram. Vægten af en diamant afgøres af dens dimensioner. En velproportioneret rund brillants carat udregnes med en særlig formel som er præcis for omtrent 95 pct. af runde brillanter: (diameter/6.42)3

Caraten kan dog også måles med en fintfølende diamantvægt.

Det er meget vigtigt ikke at forveksle carat med karat, for selvom de lyder ens, betegner de to forskellige ting. Karat er nemlig betegnelsen for gulds lødighed, eks. 24 karat guld.

hjerte diamant øreringe

Color

Color (farve) beskriver, som navnet angiver, diamantens farvetone. Den mest kendte farvetone i diamanter er den klassiske hvide, men diamanter kommer faktisk også i alle mulige andre slags farver. De helt hvide – faktisk farveløse – diamanter er dog de mest sjældne i verden, og udgør mindre end en pct. af verdens diamanter. De resterende er i varierende grader farvede, grundet urenheder og strukturelle fejl, og betragtes derfor ikke som lige så værdifulde, sammenlignet med de farveløse, hvide diamanter. En diamants farve kan vurderes ud fra forskellige skalaer, men de to mest anvendte i vesten er GIA (The Gemmological Institute of America) og Scan. D. N (Skandinavisk Diamant Nomenklatur).

Hvilke farvetoner der er mest eftertragtet varierer dog meget, og inden for de seneste år er specielt de lyserøde og blå diamanter blevet meget populære og dermed kostbare.

Clarity

Clarity (klarhed) er betegnelsen for diamantens klarhed. Som resultat af diamantens naturlige dannelsesproces, forekommer der indeslutninger i næsten alle diamanter. Der er blevet defineret omtrent 300 forskellige slags indeslutninger, men de mest almindelige som findes i 90 pct. af stenene er: revner, fjer, krystalbobler og såkaldte pinpoints som kan danne ”skyer” i stenen.

Klarheden af en diamant klassificerer altså antal og art af indeslutninger. Disse indeslutninger er ofte så små, at de ikke kan ses med det blotte øje. Dog indgår de som en vigtig del af vurderingen, da talrige indeslutninger kan blokere stenens refleksion og brillans ved at absorbere lyset. Diamanter med få eller mikroskopiske indeslutninger vil altså have større evne til at reflektere lys og derfor være dyrere.

En diamants klarhed vurderes med en lup, der forstørrer ti gange. Klarhed inddeles i en række kategorier som ifølge GIA’s skala spænder fra ufuldkommene (L1, L2, L3) til fejlfri (FL-IF). De såkaldte fejlfri diamanter har hverken ydre eller indre indeslutninger, mens de ufuldkommene diamanter har inklusioner som kan ses med det blotte øje.

Som med de andre C’er kan en lille forskel betyde et stort prisskel, og en diamantsliber vil derfor reducere indeslutninger til et minimum, når stenen slibes.

doubledouble

Cut

Cut (slibning) beskriver diamantens slibning. Rå diamanter er i sig selv smukke, men slibningen kan bringe værdien betydeligt op. Selvom udtrykket efterhånden kendes som en betegnelse for diamantens form, betyder det i virkeligheden kvaliteten af diamantens slibning.

En diamantsliber skal derfor være meget nøjagtig, når den uslebne sten vurderes, for at kunne opnå maksimal glans, lysintensitet og caratvægt. Slibningen kan dog kompensere for meget vægttab, hvis det gøres ordentligt. En ”lille” slibefejl kan dermed også reducere kvaliteten af den færdigslebne diamant drastisk.

Slebet, klarheden og facetternes vinkel i forhold til hinanden er vigtige faktorer for kvaliteten af diamanten. Ved en diamant kommer lyset ind gennem kronen (fladen på toppen), hvorefter det reflekteres mellem facetterne og rammer pavillonen (den kegleformede bund), og derefter når tilbage gennem kronen på toppen. Kvaliteten af en diamants cut vurderes derfor ud fra forholdet mellem diamantens dele og, hvor godt lyset brydes gennem diamanten. Vurderingen foregår ud fra en skala, hvor diamanten beskrives som: poor, fair, good, vers good og excellent. 3 x Excellent er den højeste kvalitet for diamantens cut.

Sten former

Brillant

Når man undersøger diamanter, støder man hurtigt på begrebet brillant – men hvad betyder det lige?

Brillant er en form for cut (slibning), også kaldet ”brilliant cut”, som er blevet udviklet gennem flere århundreder, og af mange betragtes som det smukkeste diamantslib. Som det af navnet fremgår (brilliant = strålende) skaber lige præcis dette cut en unik stråleglans, grundet facetternes placering. Den moderne runde brillant består af hele 57 facetter.

diamant ring

Fancy cut

Det mest almindelige slib er den rundslebne brillant, men andre slib der går under navnet Fancy Cut er steget i popularitet. Fancy Cut dækker blot over alle andre slib end det klassiske brillantslib, kendetegnet ved sin runde form. Fancy Cut diamanter er dog ofte en tredjedel billigere end brillanten med samme caratvægt.

Oval

Det ovale diamantslib blev skabt af russiske, Lazare Kaplan, i starten af 60’erne, og er efterhånden et af de mest populære Fancy Cut. Den ovalslebne diamant minder meget om den runde, men giver med den forlængende effekt en illusion af at være større. Ligesom de runde brillanter er indeslutninger svære at se i ovalslebne diamanter. Med en oval diamantring får man indtrykket af af have tyndere og længere fingre, hvilket giver et elegant og feminint look. 

Marquise

Marquiseslebet, også kaldet navetteslebet, er den perfekte form til at skjule indeslutninger. Navnet kommer sandsynligvis fra fortællingen om, at Solkongen Louis d. 14. af Frankrig ønskede en diamant slebet som smilet på hans elskerinde, Marquise de Pompadour.

Dråbe

Dråbeslebne, også kaldet pæreslebne, diamanter er som det af navnet fremgår dråbeformede. Dette slib er en blanding af marquise-slibet og den runde brillant, og er mere sjælden end de andre slib.

Hjerte

Den hjerteformede diamant er en dråbeformet diamant med en kløft i toppen. Hjerteformede diamanter anses som værende romantikerens diamant. Det er dog vigtigt at huske på, at den hjerteslebne diamant kan opleves mindre end de rent faktisk er, sammenlignet med de andre slib. Hvis man ønsker en perfekt hjerteform, kan det være en god ide at gå op i carat.

diamantringe på hånd

Smaragd

Smaragdslibet blev oprindeligt udviklet til smaragder, heraf navnet, og glitrer ikke nær så meget som diamanter af rundere form. I stedet giver disse diamanter lange linjer af lys grundet dens aflange og firkantede form, men viser også indeslutninger tydeligere, da den er formet med trappetrin, kaldet step cut.

Princess

Princess eller prinsesse cut kom til i 1960’erne, og er derfor en af de moderne former, og efterhånden også en af de mest populære, efter den brillantslebne diamant. Der er dog højere sandsynlighed for at disse sprækker ved fatning, og derfor stilles der et krav om højere klarhed ved prinsessediamanterne.

Cushion

Den pudeslebne diamant er en ægte klassiker, og har været det gennem hundrede år. Da dette slib er ældre, har det ikke samme glans og refleksion som det nyere brillantslib, som blev til på baggrund af nøje beregninger. Dog er pudeformede diamanter en af de former som stråler mest, efter de rundslebne diamanter. Pudeslibet betragtes som værende klassisk og stilfuldt med sine bløde former. Der forekommer dog stor forskel i udseendet af de pudeformede diamanter, da der er mange måde at slibe pavillonen (bunden) af diamanten på, og de er derfor også meget unikke.

Confidence

Diamanter vurderes altså ud fra de fire C’er: Carat, Color, Clarity og Cut, men hos Chanti er det femte C også vigtigt. Det sidste C står for Confidence, og beskriver ikke ligesom de andre C’er et bestemt element hvorudfra diamanten vurderes, men er mere en form for helhedsvurdering. Det handler om tillid og høj faglighed. Det kan være meget forvirrende at tage stilling til en diamants værdi og kvalitet, selvom man har læst op på, hvad en diamant vurderes ud fra. Derfor har vi hos Chanti en række kvalificerede mennesker til at vurdere diamanterne for dig, så du er sikker på, at du får den rette diamant ti dig, med en overensstemmelse mellem værdi og pris.

Bogstav E vedhæng

Når du køber diamanter eller diamantsmykker hos Chanti, får du derfor vores helt eget diamantcertifikat med.

Vedligeholdelse

Alle smykker skal opbevares ordentligt og vedligeholdes, hvis de skal bevare deres glans. Overordnet set er diamanter slet ikke svære at vedligeholde, da de er så modstandsdygtige og derfor ikke ridses let som mange andre smykker og sten gør. Dog kan diamanter godt blive matte og glansløse, hvis de bliver snavset til. Især ved daglig brug af diamantsmykker vil de opsamle fedt og snavs – men frygt ej – det kan renses væk.

Spørgsmål om diamanter

Hvad betyder de fire C’er?

For at kende til diamanters værdi, benytter man sig af en form for vurderingsskema. Der er fire vurderingsparametre som bliver brugt verden over, og ved at følge dem, kan man vurdere en diamants værdi. De 4 C'er står for Carat, Color, Clarity og Cut, som fortæller om diamantens kvalitet. 

Hvad symboliserer en sort diamant?

En sort diamant siges at betyde passion, energi og styrke. Den kan beskytte mod det onde og være med til at opbygge selvtillid. Ikke nok med det, siges det også, at den kan være med til at bekæmpe sygdomme. 

doubledouble

Hvad hedder en sort diamant?

Den diamant vi kender fra smykkerne, hedder Pique, men der findes faktisk endnu en sort diamant. Den bliver kaldt Carbonado, men bliver dog ikke brugt til smykkefremstilling.

Hvad er en sort diamant?

Der findes to slags sorte diamanter. Begge er naturlige sten, men der er relativt stor forskel på de to. Den første er Carbonado: Denne type er aldrig blevet betragtet som en diamant der kan bruges til smykker, da den kun opfylder 3 af de 4 c’er. Ved at være dannet af en kompakt masse af diamanter, har denne type diamant ikke nogen klarhed. Det gør at den ikke reflekterer lys på samme måde som en normal hvid diamant, og dermed ikke har potentiale som en diamant. Carbonado får sin sorte farve da den indeholder hæmatit og magnetit, som er jernforbindelser og grafit.

Den anden type diamant er den, der bliver brugt til smykker. Pique får sin sorte farve af grafit, og den er gennemsigtig nok til at have alle de 4 c’er og den er efterhånden blevet en meget eftertragtet diamant. 

Hvordan ser man om en diamant er ægte?

Hvis du køber en diamant, er det en rigtig god ide at få et diamantcertifikat med, så du er sikker på, hvilken diamant du har købt, dens kvalitet samt at diamanten er ægte.

Hvis du dog allerede har en diamant, hvor du gerne vil sikre dig ægtheden, er der to løsninger, som du kan benytte dig af:

Den første metode bliver kaldt opdrifttesten, hvor diamanten skal lægges ned i et glas fyldt med vand. Diamanter falder til bunds hvorimod falske diamanter oftest vil flyde eller være midt i vandet.

For at få en mere præcis vurdering af diamanten, ville vi foreslå at tage til en proffesioniel og få dem til at vurdere diamanten. 

Ørestikker med zirkoner

Hvordan vurderer man en diamant?

En diamant bliver vurderet ud fra 4 parametre, der er bedre kendt som de fire C’er. C’erne står for Clarity, Cut, Color og Carat. Ved at analysere diamanten ud fra de fire parametre, bliver kvaliteten og størrelse bestemt.

Hvem kan vurdere diamanter?

Hvis du vil have vurderet dine diamanter eller diamantsmykker, kan du tage til en professionel der kan hjælpe dig. Dette er noget mange guldsmede eller diamanthandlere vil kunne være behjælpelige med.

Hvordan kan man se om en diamant er ægte?

Der er flere måder hvorpå, du kan se om dine diamanter er ægte. For at være helt sikker, skal du gå til en professionel, som kan vurdere din diamant med den korrekte viden. Der er dog nogle små løsninger, du kan afprøve derhjemme først.

Du kan blandt andet prøve at lægge diamanten i et glas vand, dette kan kun lade sig gøre, hvis du har en løs diamant. Diamanten skal ned i vandet og hvis den falder til bunds med det samme, er det højst sandsynligt en ægte diamant. Syntetiske sten vil oftest flyde eller hænge i vandet.

Dobbelt ring

Hvad kendetegner en diamant?

Noget af det der kendetegner en diamant bedst, er dens hårdhed. Diamanter er et af verdens hårdeste materialer. De kan kun slibes med sit eget støv, og derfor er det næsten umuligt at beskadige en diamant. Alle ædelsten bliver vurderet ud fra Mohs skalaen som går fra 1 - 10. Her er diamanten den eneste der ligger på 10, og derfor bliver alle ædelstens hårdhed sammenlignet med diamantens. 

Er en diamant en sten?

Diamanter er ædelsten lavet af rent kulstof som presses hårdt sammen, så det danner et af verdens hårdeste materialer. 

Hvad er prisen på diamanter?

Der findes ikke en bestemt pris der gælder alle diamanter. Diamanter vurderes ud fra de fire C’er, som tilsammen viser diamantens kvalitet. Man kan finde diamanter til meget overkommelige priser, men her er prisen også sat efter kvalitet. Derfor kan man samtidig finde diamanter i de helt høje prisklasser, hvor kvaliteten dermed også er i top.

Hvad koster verdens dyreste diamant?

Hope Diamanten” er en del af et smykke, der har en estimeret pris på omkring 2 milliarder kroner. Hope-diamantens historie er usikker, men det siges, at den blev fundet i 1600-tallet, hvor den vejede 112,5 carat i rå stand da den første gang blev solgt. Da den efterfølgende blev solgt videre, var den blevet slebet ned til 67,5 carat i dråbeform. I slutningen af 1700-tallet blev den stjålet, men da der dukkede en ligende blå diamant op i London i 1812 mente man at Hope diamanten igen var fundet. Stenen vejede nu 44,5 carat og blev opkaldt efter dens køber Henry Thomas Hope. Stenen er eftersigende en ulykkesbringer, da alle ejere har været udsat for ulykker under stenens varetægt. Hope Diamanten er nu udstillet i New York. 

doubledouble

Hvad koster en diamantring?

Priserne på diamantringe er meget svingende. Prisen afhænger selvfølgelig af diamantens størrelse og kvalitet samt materialet på selve ringen. Hos CHANTI har vi et stort udvalg af diamantringe i flere forskellige prisklasser, så det er muligt at finde netop din nye diamantring. Du kan finde alle CHANTI's diamantsmykker her, og vores diamantringe her.

Hvor kan man købe diamanter?

Diamanter bliver forhandlet hele verden over, og hos CHANTI har vi et stort udvalg af luksuriøse smykker med diamanter til overkommelige priser. Det er vigtigt at få et certifikat med, når du køber diamanter. Dette sikrer ægtheden samt et bevis for diamantens kvalitet. Du kan læse mere om CHANTIs diamantcertifikater her.

Hvis du ønsker et smykke med diamanter, kan du hente inspiration her, eller gå direkte til vores diamantsmykker her.

Er diamanter en god investering?

Diamanter har igennem historien for mange været brugt som en form for opsparing. De skulle sikre mod inflation, og har hermed været en akkumulering af rigdom. Igennem de sidste 10 års tid, har man vurderet at naturligt farvede diamanters pris er steget 112 pct. Diamanter i kulører såsom blå, pink og rød er steget betydeligt mere, da udbuddet er relativt lavt og efterspørgslen kun er stigende. Sjældne diamanter i investerings kvalitet er en yderst god investering. Blandt andet er lyserøde diamanter i investerings kvalitet steget med over 400 pct. Siden 2005.

Det er en god ide at spørge en professionel forhandler til råds, hvis du ønsker at investere i diamanter.

Hvor stor er en diamant?

Diamanter findes i mange forskellige størrelser, og der er ikke en størrelse der er den mest rigtige. Carat er det der fortæller diamantens vægt. 1 carat svarer til 0,20 gram. Det vil altså sige at en diamant på 5,00 carat vejer 1 gram præcist. Denne måde at veje diamanter på er blevet brugt i mange tusinde år, og stammer fra Indien, som var der nogle af de første diamanter blev udgravet.

Diamantens størrelse er meget betydningsfuld for prisen. Jo større end diamant er, jo højere er prisen. En diamant på 2,00 carat er derfor mere end dobbelt så værdifuld som to diamanter på 1,00 carat hver. 

doubledouble

Hvad er en carat?

Carat er den “enhed” der fortæller diamantens vægt. 1 carat svarer til 0,20 gram. Carat og Karat er to vidt forskellige ting. Carat fortæller om diamanter og karat fortæller om guld, hvor vi typisk kender det som 8k, 14k osv.

Hvordan regner man carat ud?

Carat er en af de parametre i de fire C’er der er med til at vurdere en diamant. Carat er diamantens vægt og størrelse, hvor især vægten er væsentlig.

1 carat svarer til 0,20 gram. Derfor vil en diamant på 5,00 carat veje præcis 1 gram.

Hvad er forskellen på en diamant og en brilliant?

En brilliant er en diamant, der er slebet med et ”Brilliant cut”. Dette slib består af 57-58 facetter og betragtes af mange som det smukkeste diamantslib. Facetter er de plane flader eller sider der slibes på diamanterne.  

Hjerte ørestikker

Hvor mange facetter har en diamant?

En diamant slibes oftest med 57-58 facetter, som mange kender som “Brilliant cut”. Dog kan de også slibes med både flere eller færre facetter. For eksempel bliver “Princess cut” ofte slebet med omkring 50 facetter, men de kan faktisk slibes med helt op til 144 facetter. Facetter er de plane flader eller sider der slibes på diamanterne. Facetterne slibes for at give den optimale lysrefleksion, så diamanten funkler.

Hvordan ser en diamant ud?

Diamanter findes i mange forskellige størrelser og farver. De fleste diamanter svinger fra meget lyse gule til hvide og for de fleste kan det være svært at se farveforskellene med det blotte øje.

Diamanter findes alle mulige farver, hvor de typiske er hvide eller gullige. Diamanternes farve vurderes ud fra et bogstav skema der går fra D - Z. Hvis diamanten er meget hvid, vil den have et af de første bogstaver.

Diamanter kan slibes på et utal af måder, som hver især ændrer diamantens udseende drastisk. Disse slibninger har mange forskellige navne, blandt andet “Brilliant-cut”, “Princess-cut” og “Cushion-cut”.

Hvad er dyrest brillianter eller diamanter?

En brillant er en diamant, der er slebet med 58 facetter. Denne slibning er siden 1600 tallet blevet anset som den ideelle måde at slibe en diamant på. Man kan altså sige at en diamant er grundstoffet, mens en brillant er en diamant, der er blevet slebet i brilliant slibning.  Måden en diamant slibes og forarbejdes på kan øge værdien. Af denne grund er brillanter dyrere end diamanter. Det er først under denne proces at diamanten opnår dens fulde potentiale, da den bliver mere funklende hvis den slibes korrekt.

 Kan en (ægte) diamant gå i stykker?

Diamanter er utroligt holdbare og det er et af de mest hårde materialer, der findes. Det er yderst sjældent at en diamant går i stykker, men det kan dog godt ske hvis man er uheldig.

Den mest normale måde en diamant kan gå i stykker på er hvis de rammer en skarp kant eller ved et meget hårdt slag, hvilket kan resultere i revner eller brud i stenen.

Der kan derudover også opstå skader, hvis stenen bliver udsat for meget høje temperaturer, da den så kan sprænge eller smelte.

Hvad er den bedste diamant?

Der findes mange forskellige typer diamanter og det vil derfor være meget individuelt hvilken diamant man synes er den bedste.  En diamant vurderes ud fra de 4 c'er. Disse står for Colour, clarity, carat og cut. Du skal derfor have overvejet hvilken farve, klarhed, størrelse og slibning du ønsker inden du køber et diamant smykke.

Hvad er den sjældneste diamant?

Lyserøde diamanter er de mest sjældne og der er derfor utroligt stor efterspørgsel på dem.

Generelt er farvede diamanter ekstremt sjældne og priserne vil derfor ofte være meget højere end på de hvide/gennemsigtige diamanter. 

lyserøde diamantring

Hvad betyder VVS diamant?

vvs er en forkortelse for “very very small inclusions” hvilket betyder “meget, meget små uklarheder”. Disse uklarheder er så små at de kun kan ses af en diamant ekspert igennem et mikroskop. Undergraderne af VVS hedder VVS1(fejl når man ser diamanten fra bunden) og VVS2(fejl når man ser diamanten fra toppen).

Diamanter med denne klarhed er mange penge værd og ses derfor oftest i meget dyre smykker.

Hvad kan ødelægge en diamant?

Selvom mange tror at diamanter ikke kan gå i stykker, så er dette ikke tilfældet. Under uheldige omstændigheder kan man nemlig godt risikere at skade den ellers meget modstandsdygtige sten. Dette kan ske hvis man støder diamanten hårdt imod en skarp kant eller hvis den udsættes for et meget hårdt slag. Den kan derudover også revne eller smelte hvis den udsættes for alt for høje temperaturer.

Er diamanter steget i pris?

Diamanter stiger konstant og er derfor også en utroligt populær måde at investere sine penge på. De sidste 10-15 år har der især været en meget stor interesse for farvede diamanter.

Denne efterspørgsel har fået pink og blå diamanter til at stige op til 400% mens prisen på hvide diamanter i høj kvalitet også er steget markant.

Man forudsiger at alle diamantminer vil være lukket om 50-60 år hvilket vil betyde at der ikke kommer flere nye diamanter på markedet. Dette vil få priserne til at stige utroligt meget og det er derfor oplagt ikke at vente alt for længe med at investere i diamanter i den rette kvalitet.

Blå diamant

Hvad kaldes en imiteret diamant?

En imiteret diamant kaldes også for en kubisk zirkonia.

En diamant der er lavet i et laboratorie vil have de samme fysiske og kemiske kendetegn som den ægte vare mens en kubisk zirkon er helt anderledes og den falder derfor i sin egen kategori på trods af at den ligner en ægte diamant meget.

Hvor meget vejer 1 karat diamant?

1 carat diamant svarer til 0,20 gram. En diamant på 5 carat vejer derfor 1 gram.

Denne vægtenhed er blevet brugt af diamanthandlere i årtusinder og stammer oprindeligt fra indien hvor man brugte carobtræets kerner som lodder til at veje diamanterne. En tørret kerne vejede nemlig omkring 1 carat.

Hvad er en god diamant?

Det er meget individuelt, hvad man opfatter som en god diamant. Der findes nemlig utroligt mange forskellige typer diamanter i mange forskellige former, størrelser, slibninger osv.

Den bedste klarhed en diamant kan have kaldes “loupe clean” hvilket betyder at den under undersøgelse med en 10xforstørrelses loop ikke har nogen former for inklusioner. Dette er derfor betegnelsen for en helt fejlfri diamant.

Er diamanter noget værd?

Diamanter kan være mange penge værd, da det er en sjælden ædelsten. Når man vurdere en diamants værdi, kigger man på de 4 c'er: color, cut, clarity og carat. jo højere carat og des større klarhed diamanten har, jo flere penge er den værd.

Derudover kan slibningen af en diamant også tilføre den højere værdi, hvilket blandt andet ses da brilliant slibningen  øger prisen på diamanter.

Farvede diamanter har også en højere pris end hvide diamanter, da de er yderst sjældne..

Kan diamanter tåle vand?

Da diamanter er en hård ædelsten, kan den sagtens tåle vand. Man kan derfor også sagtens rengøre sine diamantsmykker med varmt vand og opvaskemiddel. Man skal dog stadig være påpasselig med at udsætte sine diamanter for alt for høje temperaturer, da det i sjældne tilfælde kan resultere i at diamanten knækker.

Kan diamanter tåle sprit?

Da diamanter er en hård ædelsten, kan de godt tåle håndsprit.

Det er dog ikke alle ædelsten der kan holde til at blive udsat for alkohol og man skal derfor undgå håndsprit hvis man bærer smykker med sarte ædelsten som smaragd, turkis, koral eller opal. Rav og perler kan derudover heller ikke tåle håndsprit.

Kan diamanter blive matte?

Diamanter er meget nemme at vedligeholde, da de er meget modstandsdygtige. 

Man kan dog risikere at diamanter bliver glansløse og matte, hvis de opsamler snavs. Hvis man oplever at ens diamanter bliver triste at se på, er det dog nemt at rense dem igen.

 

Tjek seneste indlæg!