Viden om Turmalin

Viden om Turmalin

Turmalin er et mineral, som findes i de mest vanvittige farver. Farverne kan svinge fra de helt neon blå, der kan sammenlignes med swimmingpools til meget pink og relativt mørke farver. Stenen har en kemisk sammensætning, som gør den meget anvendelig til fremstilling af medicinske apparater og redskaber.

Historie og myter

Da Turmalinerne kom til Europa, var det fordi de blev brugt som piberensere. Grundet pyroelektriske egenskaber, kan Turmaliner tiltrække asken samt frastøde det igen.

Mange mener at Turmalin er en hekse-sten, da den kan skabe mirakler såsom at beskytte ejeren og dens aura. Nogle bruger Turmalinen til “sort magi”, hvor stenen kan fjerne negative følelser. Her er det nødvendigt at bruge de sorte Turmaliner, som bliver kaldt en hekse-sten, da den har medicinske egenskaber.

Lokation

Det er muligt at finde Turmaliner over hele verden. Det drejer sig blandt andet om Australien, Sydamerika og Afrika mm.

Vurdering og pris

Turmaliner bliver ligesom alle andre ædelsten vurderet ud fra farve, renhed og størrelse. Store Turmaliner indeholder ofte en del urenheder og indeslutninger, som gør, at de beskæres og slibes ned for at få en så ren sten som muligt. Man vurderer ofte Turmaliner til at være middel, men de Turmaliner i høj kvalitet har også en meget høj værdi. Det gælder blandt andet Paraiba Turmaliner. Denne sten har meget elektriske og nærmest neon-grønne eller blå farver. Denne sten har en utrolig høj værdi, og de bliver oftest solgt for mere end 200.000 dkk. pr. carat.

Smykker med Turmalin

Hos CHANTI kan du finde forskellige smykker med Turmalin.

Et smykke med ædelstenen Turmalin, kunne især være passende for dig, der har fødselsdag i Oktober måned, da Turmalin nemlig er fødselssten for netop denne måned.

 doubledouble

Oftest stillede spørgsmål om Turmalin

Hvad er en Turmalin?

Turmalin er en ædelsten som kan fås i alle farver. En af de mest kendte Turmaliner er kendt under navnet ”Vandmelon Turmalin”, da den er bestående af de samme farver; grøn, hvid og lyserød.

En Pariba Turmalin er grundet dens farver på samme niveau som Smaragder, Safirer og Rubiner. En Turmalin kan have en næsten neon farve, da den indeholder kobber, som kan give nærmest elektriske farver.

Er Turmalin en ædelsten?

En Turmalin er en ædelsten af middel kvalitet. Mange af de større udgravninger indeholder en del urenheder og revner, som gør at de skal deles op i mindre stykker for at kunne bruges til smykker. Fejlfrie Turmalin, der er større end 10 carat er yderst sjældne.

Turmalinvedhæng

Hvad gør en sort Turmalin?

En sort Turmalin beskytter dig mod negativ energi. Den kan både bringe personlig beskyttelse, ved at bære den som smykke, men også beskytte et hjem ved at have den liggende ved de ydre døre i hjemmet. Den hjælper med at styrke immunforsvaret, og kan for eksempel også hjælpe med rygestop.

Hvad symboliserer en Turmalin?

Alle Turmaliner er gode til at beskytte dig for dårlige energier og vibrationer. Den giver styrke og en følelse af ansvar. Med denne sten vil dit humør blive løftet og din tolerance blive større. At bære en Turmalin vil også have positiv effekt på dit kærlighedsliv.

Hvor kommer turmalin fra?

Turmalin kan findes over hele verden. Stenens forekomst er især stor i Sri Lanka, Madagaskar, Mozambique og Brasilien. Men stenen kan også findes i mindre forekomster i Australien, USA og mange andre lande.

Tjek seneste indlæg!