Krystallen Kvarts

kvarts

Kvarts er en krystal som mange kender som healende sten, og som ofte bruges til at arbejde med energier. Kvarts er en af de første mineraler, som vi mennesker begyndte at bruge, og den er blevet benyttet til nogle af de ældste smykker nogensinde. Ordet kvarts kommer af det tyske ord “Quarz”

Historie og myter

Historien om kvarts går langt tilbage. Mennesket har brugt Kvarts til smykkebrug i mange hundrede år, men Kvarts har også en spirituel virkning. Kvarts er en af de krystaller, som mange bruger til healende seancer og bærer som lykkesten.

Lokation

Kvarts er det mest almindelige mineral i jordens skorpe. Derfor kan man finde denne krystal næsten alle steder i verden, inklusiv i Danmark.

Vurdering og pris

Der findes flere forskellige typer af kvarts - blandt andet Røgkvarts og Rosakvarts. Kvarts bliver oftest vurderet på deres farver og renhed i stenen, hvis det er til brug af smykker.

doubledouble

Smykker med Kvarts

Kvarts er oplagt at bruge i smykker. Krystallen fås i flere forskellige nuancer. De fleste af os kender den mere gennemsigtige og til dels lyserøde sten, men faktisk findes Kvarts også med mere blå, grå og brunlige nuancer, som hver især kan opløfte et smykke.

Mest stillede spørgsmål om ædelstenen Kvarts

Hvilke sten er en Kvarts?

Kvartsfamilien består af en række sten, som alle udspringer sig af Kvarts. Det drejer sig blandt andet om Ametyst, Citrin, Rosakvarts, Opal og Agat.

Hvad er Kvarts?

Kvarts er en bjergkrystal som mange bruger, når de vil arbejde med deres energier eller bare som en pæn krystal i et smykke.

Hvad bruges Kvarts til?

Kvarts bruges primært som en healende krystal. Hvis du gerne vil arbejde med dine energier, er Kvarts et godt redskab at tage med på rejsen.

Er kvarts en sten?

Kvarts er en smykkesten, som er anerkendt som den kraftigste healingsten indenfor krystaller.

Kvartsring

Kan kvarts tåle vand?

Kvarts kan godt tåle vand, og bruges især i vand, hvis man ønsker en magisk oplevelse, grundet dens healende effekt.

Kan kvarts tåle varme?

Kvartssten er ikke særlig glad for for høj varme og kan kun tåle varme kortvarigt, for at værne om stenen.

Hvor udvindes kvarts?

Kvarts udvindes overalt i verden, men de største forekomster ses i lande som Brasilien, Kina, Sydafrika og Australien.

Tjek seneste indlæg!