Find den perfekte morgengave

Find den perfekte morgengave

Morgengave

En morgengave er en flere hundrede år gammel tradition. Morgengaven havde til formål, at brudgommen skulle give sin brud en værdifuld gave morgenen efter brylluppet. I gamle dage gav brudgommen ofte sin brud en større sum penge, idet morgengaven var set som en foranstaltning, i tilfælde af, at der skulle ske brudens nye mand noget, og hun derfor ville stå uden forsørgelse.  

I nyere tid er det dog en langt mere romantisk tradition og gestus, som udtrykker kærligheden mellem det nye ægtepar. Det er mest almindeligt, at det er gommen, der giver morgengaven til bruden, men mange kvinder vælger også at give deres nye mand en gave. Dette er dog helt individuelt, og det er op til hvert enkelt par at beslutte hvad man foretrækker.  

smaragd rosetring

Traditionelt set giver man morgengaven dagen efter brylluppet, men igen er det helt individuelt, hvornår man vælger at give gaver – der er ingen faste regler.  
Nogle vælger at give gaven morgenen efter brylluppet. Andre vælger at give gaven på bryllupsdagen, mens andre, som en tredje mulighed, vælger at give morgengaven 1 år efter brylluppet. Dette kan være for at fejre det første år, man har tilbragt sammen som mand og hustru i mere rolige omgivelser eller der efter et år er mere luft i økonomien, end lige efter den store dyre fest.  

Den perfekte morgengave er svær at definere, og er en meget personlig sag. Nogle kan godt lide at få oplevelser, mens andre godt kan lide at få mere håndfaste ting. Her er det en oplagt idé at give smykker til sin brud eller mand.

hjerte navnehalskæde

Morgengave til bruden

Grunden til morgengaven til bruden ofte består af et smykke, er fordi det er en kærlighedserklæring man bliver mindet om, hver gang man kigger på smykket fra sin partner. Smykket er et lille stykke luksus, som holder hele livet, ligesom kærligheden. Smykket til sin partner behøver bestemt ikke at være dyr, men så længe det er en personlig gave er det alt der betyder noget. Hos CHANTI har vi et stort udvalg af smykker, der egner sig perfekt som morgengave – og i alle prisklasser. Alle vores smykker er i høj kvalitet, men på trods af det, kan du typisk spare mellem 25 – 70%, sammenlignet med butikspriserne.  

doubledouble

Gode idéer til morgengaver kunne være et par øreringe i enten guld eller sølv, hvilket vi har et stort udvalg af, både i former, farver og design. Andre muligheder kunne være et armbånd eller en halskæde, som på CHANTI også varierer meget i prisen. Du kan gøre disse gaver mere personlige og specielle ved eksempelvis at købe smykkerne i former, såsom roser, engle eller hjerter. Disse eksempler på morgengaver er tidløse, da det aldrig vil gå af mode at give sin udkårne et smykke, som hun kan bruge resten af livet.   

Morgengave til gommen

Som nævnt, er det ikke altid kun bruden der får en morgengave. Mange kvinder køber også deres nye mand en gave, som udtrykker kærligheden i det nye ægteskab. Her er smykker også en oplagt idé, da mange moderne mænd sætter pris på et smykke, der afspejler deres personlighed. Helt specifikt findes der blandt andet manchetknapper, slipsenåle eller herreringe, der kan være med til at give et helt personligt og cool udtryk. Manchetknapper, slipsenåle og ringe til mænd er også noget vi har et stort udvalg af i alle prisklasser på CHANTI. For at personliggøre for eksempel manchetknapperne, kan man vælge et par med ens udkårnes initialer eller forbogstav, eller gravering af en sport, som ens udkårne er glad for. Slipsenåle er en oplagt og klassisk gave, som mange mænd kan bruge i deres hverdag, og dermed tænke på sin partner, hver gang de tager den i brug.  

doubledouble

Et smykke som både gommen og bruden desuden kan give til hinanden, er navnehalskæder, som har parrets navne eller initialer indgraveret. Disse halskæder kan fås i mange forskellige former, såsom i hjerter eller infinity tegn. Dette er en lille – og ikke nødvendigvis dyr – gave, som har stor betydning for modtageren.

Den perfekte morgengave

En morgengave er en kærlighedsgave, og vi ved alle at kærlighed ikke kan gøres op i penge. Kærlighed kommer fra hjertet, og morgengaven skal derfor være en gave, der afspejler dine følelser og livslange omsorg for din udkårne. Kærlighed er forskelligt fra menneske til menneske. Nogle har størst kærlighed til dyre, smukke mærkevarer eller ædelmetaller, mens andre hellere vil have en oplevelse med deres nye ægtefælle. Andre vil måske helst være helt fri for morgengaver oven på brylluppet. Det er også meget forskelligt fra person til person, hvor ekstravagant, overvældende og dyrt man vil gøre det – og har råd til. Da man netop har fået så mange gaver på bryllupsdagen, handler det i virkeligheden om at finde en gave, der afspejler ens kærlighed.  

Den perfekte morgengave er altså en utrolig personlig ting, som hver enkelt par skal overveje. I virkeligheden handler det om, hvad din nye ægtefælle vil blive glad for, og ikke så meget andet.  

Tjek vores smykker!

Tjek seneste indlæg!