Ædelstenen Topas

Ædelstenen Topas

Sølv Topas er en helt farveløs sten, som ikke har fået nogen form for behandling. For at give farve til Topas stenene, bliver de enten varmebehandlet eller strålet. Så kan farverne skifte til blandt andet blå, guld og lyserød.

Den mest populære farve af Topas, er blå. Her er det blandt andet farverne “London blue” og “Swiss blue”, som præger markedet.

Historie og myter

Før i tiden var det kun de gyldne Topaser, som var mest populære. Det var især egypterne som anerkendte Topasens farver, da man mente at de fik deres varme og gyldne farve fra Solguden Ra. Siden da har romerne haft glæde af Topas, som de mente havde forbindelse til Jupiter.

Lokation

Man kan finde Topas-sten mange steder i verden. Både forskellige steder i Europa, Afrika, Rusland og mange andre steder.

Vurdering og pris

Topas er en af de hårdeste ædelsten, i og med at de har en hårdhed på 8 ud af 10 på Mohs’ skala. Selvom Topas Stenens hårdhed er høj, så kan den let brydes i stykker og de skal derfor passes på, hvis man bærer dem i et smykke.

Smykker med Topas

Hos CHANTI har vi et stort udvalg af smykker med Topas. Den fine blå farve giver et særligt og unikt præg til smykkerne. Topas har en god holdbarhed, hvis man behandler sine smykker ordentligt. Ingen ædelsten tåler slag og stød.

Topas er fødselsstenen for november måned, derfor vil denne sten være ideel for dig der er født i november.

doubledouble

Oftest stillede spørgsmål om Topas

Hvad er en Topas?

En Topas er en ædelsten, som rigtig tog fart i middelalderen da man mente, at den havde specielle kræfter. De fleste Topas-sten er uden farve, men de kan have nuancer af forskellige farver, og især de blå nuancer er populære.

Er Topas en ædelsten?

Ædelstenen Topas har en hårdhed på 8, men den kan nemt knække og brydes i stykker, hvis den bliver udsat for hårde slag eller lignende.

En Topas kan findes i mange forskellige størrelser. De er som regel meget små når de skal bruges til smykker, men stenen kan faktisk være stor og veje flere kilo.

Hvad betyder Topas?

En Topas sten er en healende og energigivende sten, som øger vores bevidsthed om livets gerninger. Den søger frem til de steder i kroppen, som har brug for healing og stenen Topas er en del af de tolv brystplade sten, der er helliget til Paradis portene, hvor de tolv engle vogter.

Hvilken farve har en Topas?

I ren form er en Topas hvid, altså det man kan betragte som gennemsigtig, men forskellige mineraler kan give stenen andre nuancer. Det er især den blå nuance som er populær, men den lyserøde er også meget eftertragtet. Den er dog meget sjælden, og svær at få fat i.

doubledouble

Hvad betyder ordet Topas?

Ordet topas stammer fra det græske ord “Topazios” og det græske ord “Topazus” hvilket er det man før i tiden kaldte en ø i det røde hav hvor man havde fundet topaser (Det viste sig dog senere at være peridoter og ikke topaser man havde fundet).

Ordet “Topas” kendes også fra sanskrit, hvor “tapas” betyder ild og varme.

Er Topas et mineral?

Topas er et mineral af den gruppe der kaldes silikater. Silikat er et af de mest almindelige mineraler der findes. Hvis man sammenligner alle de forskellige silikatmineraler, så er topas mest hårdfør. 

Hvor kommer Topas fra?

Der findes store mængder af topas i minen “Mursinka” der ligger i Ural bjergene.

Man kan dog finde topas mange steder i verden herunder blandt andet Brasilien, Afrika, Afghanistan, Sri Lanka, Japan, Norge, Tyskland, Rusland, Myanmar, Mexico og Italien.

Hvad er London Blue Topas?

Når en topas er “London blue” betyder det at farven er en afdæmpet og mørk blå. Denne farve opnår man ofte ved at varmebehandle topaserne.

Tjek seneste indlæg!