CHANTI diamantcertifikat

CHANTI diamantcertifikat

Følger der et diamantcertifikat med hos CHANTI?

Når du køber diamantsmykker hos CHANTI medfølger der altid et diamantcertifikat, der fungerer som et bevis for diamantens kvalitet. Vi bruger vores eget diamantcertifikat for mindre diamanter typisk op til 0,50 ct. Ved store diamanter, og efter behov, kan vi også levere diamantcertifikat fra f. eks GIA. Dette medfører dog ekstra omkostninger som betales af kunden, du vil få oplyst pris inden du godkender dette.

diamant certifikat

Hvad fortæller diamantcertifikatet dig?

Diamantcertifikatet er et bevis for diamanten eller diamanternes kvalitet. Certifikatet angiver antal sten, slibning, stentype, diamantfarve, diamantklarhed og carat. Derudover angives det også for nogle smykker hvilken type smykke, materiale og lignende. Der er også et billede af smykket, samt en oversigt over forskellige grader i diamantfarve, klarhed og slibning.

Er der andre stentyper på smykket, angives også de informationer vi har om dem. Det kan for eksempel være slibning og carat på smaragder eller safirer.

doubledouble

De 4 C’er.

Diamanter vurderes ud fra de såkaldte 4 C’er, som på engelsk er Cut, Clarity, Colour, Carat. Altså slibning, klarhed, farve, og carat. Med carat menes her diamantens carat vægt, og ikke guldets karat. Alle 4 kriterier angives på vores diamantcertifikater.

Konfliktfrie diamanter

Alle diamanter i CHANTIs diamantsmykker er konfliktfrie diamanter. Konfliktfrie diamanter betyder, at de er indkøbt fra legale kilder, der udvinder og sælger diamanterne legalt. Altså ikke som en måde, at finansierer f.eks. krig, i henhold til gældende FN resolutioner.

Diamantcertifikatet er således også bevis på, at diamanten er konfliktfri, udover bevis på diamantens kvalitet.

Tjek seneste indlæg!