Smykketrends: Efteråret 2022

Smykketrends: Efteråret 2022

Bladene er begyndt at dale, morgenerne er koldere og solen gemmer sig bag regnskyerne. Efteråret er i gang, og det samme er en skiftende mode. Selvom smykker ikke er præget af sæsonen, ser vi alligevel en masse trends i den nye årstid.

 

Det abstrakte look

Langt fra traditionelle smykker

En tendens, som langsomt har fået kraft i 2022, er de abstrakte smykker. Det er de smykker, hvis form vi ikke kan kategorisere. De er asymmetriske, bølgede, bankede og i den grad abstrakte. De abstrakte smykker er perfekte til at bryde det traditionelle look, og er oplagte at parre med f.eks. en klassisk perlekæde. Dette er en af grundene til deres popularitet. Derudover har de et unikt præg, som smykkeverdenen ikke har set før. Smykker kan pludselig blive en måde at udtrykke sin personlighed og pifte et kedeligt outfit op.

Vi ser det specielt hos vores nyere brands som f.eks. Hultquist og Sistie. Da deres udvalg er relativt småt, har de mulighed for at gøre sig endnu mere umage, og det kan man tydeligt se. Deres smykker er legende, og perfekte hvis du ønsker at bære smykker, som ikke ligner nogle andre.

Forgyldte smykker

Mix ‘n’ max

Sølv eller guld? Begge!

Vi har alle en præference med hensyn til guld- eller sølvsmykker. Det kan føles som et afgørende valg, men det behøver det ikke at være længere. Flere og flere begynder nemlig at blande de to metaller. Dette er ikke alene pga. ubeslutsomhed, men også af æstetiske årsager. De to kontraster komplimenterer hinanden på en smuk måde, og fremhæver samtidig hinanden på bedste vis.

Ligeledes som med de abstrakte smykker, kan du skabe et unikt look, som i endnu højere grad er originalt. Nu er der pludselig ubegrænsede muligheder for sammensætning af smykker. Dette kan dog også virkede overvældende, så vi har gjort et forsøg på at skabe det helt rigtige match af smykker nedenfor.

smykker på krop 

Har du prøvet at få et smykke i gave af en, som ikke var klar over hvilket metal du foretrak? Nu ligger smykket bare, og samler støv i skuffen, fordi du ikke har fået byttemærke med. Og du synes faktisk, at det er ærgerligt, fordi smykket er meget smukt. Hvis din gave, arvestykke eller forlovelsesring er et andet metal, end hvad du normal går med, så overvej at sammensætte den med dit yndlingssmykke og se hvad det kan. Du vil højst sandsynlig blive positivt overrasket. 

 På billedet har vi selv prøvet, og her fandt vi ud af, at stort set alle guldsmykker bliver pænere med et sølvsmykke ved siden af - og omvendt. Som vi alle ved, så tiltrækker modsætninger jo hinanden.

Matte smykker

Det behøver ikke altid at være ’bling bling’

Solen, der skinner på en guldring og får den til at stråle, og et smykke, der fremstår hvidt, fordi solen fanger dens skær, er billeder, vi alle kan forestille os. Vi er vant til at associere smykker med ‘bling’, hvilket selvfølgelig uundgåeligt gør ved f.eks. diamantsmykker. Med guld- og sølvsmykker er det ikke den blanke skinnende overflade, som gør dem så interessante at bære. Denne finish behøves nemlig ikke for at få et elegant og flot smykke. Matte smykker beviser dette, og de stiger kraftigt i popularitet. De giver et mere diskret look, som mange nyder, da de er mere clean i deres udtryk. 

Den “matte trend” startede dog ikke i smykkeverdenen. Vi ser det lige fra computer til biler til neglelak, men fælles er, at det er fascinerende at se, hvor meget en ændring i glansen kan ændre udtrykket.

 doubledouble

Matte smykker er elegante på deres egen måde, da de er mere subtile samtidig med, at de er langt fra kedelige. De er perfekte til dig, som leder efter et andet spil i dine smykker, og smykker som fremhæver detaljer. Hvis I spurgte os hos CHANTI, ville I høre en fælles mening om, at de matte smykker er en undervurderet og smuk kategori af smykker.

More is more

Dæk dig til med smykker

Smykkeverdenen har blomstret i årtier nu, og den bliver kun ved med at vokse. Derfor er vi også begyndt at bære endnu flere smykker på samme tid. Et enkelt smykke er ikke nok. Smykker er nærmest ikke accessories længere, men en aktiv del af outfits. Ligesom lag på lag er populært med påklædning, så gør vi nu det samme med smykker. Smykker er blevet en lige så stor del af morgenrutinen, som at børste tænder.

 Vi vil alle gerne have flere huller i ørene, halsen oplyst af kæder og hænderne pyntet med ringe. Det er svært at svare på hvorfor, at vi synes, at flere smykker ser flottere ud, men vi ved, at smykker fremhæver andre smykker. Derudover får vi i endnu højere grad lov til at udtrykke os gennem påklædning, hvilket skaber glæde hos mange.

 doubledouble

Mange er begyndt at have store smykkesamlinger, men mangler man et sted at opbevare dem. Et smykkeskrin er en klassisk, men smart løsning. Her er de pænt udstillet samtidig med, at de er praktisk opbevaret. Smykkerne er nemme at komme til , og de bliver ikke skadet. Derudover kan man transportere dem nemt og sikkert rundt. 

 

Chains i alle slags

Ikke kun halskæder

Det er ikke noget nyt at chains-designet er blevet populært. Her er det specielt panzer kæden, der er forrest i rækken, og denne trend har spredt sig til de andre smykkekategorier. Vi ser også chains i form af ringe, armbånd, øreringe osv. Herefter er denne trend blevet videreudviklet til mere asymmetriske og unikke chains. Vi ser både snoede, twistede og sammensatte kæder. I takt med at ‘more is more,’ så skal vi også have flere chains - og de skal allerhelst blive båret samtidig. De giver et råt og rustikt look, som ligesom flere af ovenstående trends, bryder det mere feminine look. Det at bære chains i forskellige former, kan også skabe en rød tråd. En chain ring og halskæde båret samtidig kan fuldende et outfit.

Hvis vi finder en trøje, som vi elsker, vil vi altid prøve at finde den i en anden farve. Ligeledes med chains, kan man købe endnu en chain, som ligner. Det er også endnu pænere er at tage flere på, på en gang.

kæder

Alt i alt ser vi flere forskellige trends i dette efterår. Hvis du kun har i tanke at købe et enkelt smykke, og derfor skal finde den ultimative trend, så køb et mat og abstrakt smykke. Bær den med alle dine andre smykker (både guld og sølv) og husk din chain!

Tjek seneste indlæg!