Halskæder til mænd

Halskæder til mænd

Halskæder til mænd

Smykker og accessories er både feminine og maskuline, dog finder du nok hurtigt ud af, at der er lidt forskel på smykker til mænd og kvinder, selvom androgyniens fremgang udvisker denne grænse en smule. Ønsker du at uppe din stil lidt, så er en halskæde den helt rigtige måde at gøre det på. Uden stor indsats kan du fremstå stilet og selvsikker med de rigtige smykker. Måske er du dog ikke helt sikker på, hvordan du lige vælger den rigtige halskæde.

Størrelse, antal og længde

For det første er det en god idé at finde ud af, hvilken længde og størrelse du ønsker til din halskæde. Den gennemsnitlige længde for kæder til mænd er som regel 50 cm, hvilket betyder at den går til lige omkring kravebenene. Denne længde passer perfekt til både skjorter og t-shirts. Hvis det er en halskæde med vedhæng, er det smartest at vælge en lidt længere kæde. Det kan for eksempel være omkring 55-65 cm, så vedhænget hænger midt på brystet.

Udover længden, har halskædens bredde også betydning. Hvis du kun bærer en kæde, kan det være godt at vælge en kæde med bredde på 2-6mm. Hvis du er lidt mere til ”blingbling” kæderne, så skal du kigge efter kæder med bredde på 12mm eller bredere. Det er vigtigt, at du matcher kædens bredde til længden, og dermed sørger for at kæden ikke er for tyk, hvis du ønsker et vedhæng på den, da en bred kæde hurtigt kan overskygge selve vedhænget.

Almindelige halskæder til mænd

Når du har gennemgået disse overvejelser, og fundet frem til størrelse og længde på den halskæde du kunne tænke dig, er det videre til typen af halskæde. Hvilket design ønsker du? Skal det være med vedhæng eller ej? Hvilket metal og materiale synes du bedst om? Der findes enormt mange forskellige slags halskæder, men nedenfor vil vi uddybe lidt om de almindelige typer af halskæder til mænd.

Kæder

Mange mænd vælger at bære den helt simple kæde rundt om halsen. Selvom denne type halskæde er enkel, kan den få et outfit til at stråle, og udtrykker en form for klasse og stil. En kæde består af adskillige led af ringe, der sidder sammen. Men så simpelt er det dog heller ikke, for der findes et utal af forskellige slags kæder.

Anker

Som det af navnet fremgår, er ankerkæder, også kaldet marine kæder, inspireret af ankerkæder på skibe. Ankerkæden er en fed kædestil og er modelleret efter dem, der findes i værfterne og havnene til at trække søfartøjer i alle størrelser. Ankerkæden er en god kæde til vedhæng, men bæres også ofte alene. Du vil ofte kunne se atleter bære disse kæder. Find vores ankerkæder her.

Figaro

Figarokæden er en meget populær kæde, som har været på mode siden den blev til for flere århundreder siden. Denne populære type halskædekæde er ret enkel, men alligevel mere avanceret end ankerkæder. Med oprindelse i Italien består Figarokæder af et skiftevis mønster af flade led i forskellige størrelser. Generelt er mønsteret af et langt led efterfulgt af enten to eller tre kortere led. Dette design er meget klassisk, og ideelt hvis du søger et stilet look. Find vores figarokæder her.

Singapore

Singaporekæden er et holdbart og stærkt design, der består af en række sammenkoblede segmenter. Når den er strakt ud, er det en smuk og vridende åben kæde, der bevæger sig med næsten en flydende berøring. Singaporekæder er populære til at holde vedhæng, da de er meget stærke uanset bredde. Det er en klassisk, slank kæde, der passer godt til et smukt vedhæng og kan bæres dagligt. Find vores singaporekæder her.

Slange

Det er let at se, hvor slangekæden har sit navn fra; det ligner kroppen af ​​en slange, og bevæger sig med en lignende fleksibilitet. Slangekæden består af en række små ringe, enten plader eller bånd, der er tæt forbundet til en glat, slank kæde. Du kan ikke se ringene på en slangekæde, da disse er strikket tæt sammen. Slangekæder er lidt sarte, men de ser fantastiske ud, når de er parret med vedhæng. På grund af deres halvstive struktur, kan der ikke gå knude på dem, og de fanger heller ikke hår eller fnuller. Slangekæder er også lette at vedligeholde og rengøre, hvilket gør dem til et godt valg til daglig brug. Find vores slangekæder her.

Panzer

Denne populære kædestil er et grundlæggende, tidløst design, lavet af en række sammenkoblede, ensartede led. Disse led er designet til at ligge fladt, selvom de er låst sammen. Panzerkæder har været et topvalg, når det kommer til halskædekæder. Tunge, chunky panzerkæder har et maskulint præg og er derfor især populære blandt mænd. Mindre, tyndere panzerkæder er feminine, sarte og passer godt sammen med vedhæng. De er meget robuste og lette at vedligeholde og pleje. Find vores panzerkæder her.

Venezia

Veneziakæden er lavet af en tynd rektangulær kablet, der er formet til en firkantet form. Hvert firkantet led er derefter tæt forbundet en efter en, for at skabe en kæde. Og slutresultatet er en fantastisk geometrisk stilkæde, der ser moderne og elegant ud. Venezia kæden kan også bæres med eller uden vedhæng. Find vores veneziakæder her.

Kugle

Kuglekæden, også kaldet perlekæden, er fremstillet af sfærisk formede perler med huller, som derefter trækkes gennem en enkelt sølvtråd ved hjælp af et stik. Hver kugle er anbragt med jævne mellemrum over hele længden for at danne en komplet kæde. Disse var typisk fremstillet af rustfrit stål for holdbarhed, og det var denne kæde der oprindeligt blev brugt til dogtags. Inden for smykkemode er kuglekæder meget populære, og nu lavet i mange forskellige former, størrelser og finish, hvilket gør denne særlige stil tiltrækkende. Find vores kuglekæder her.

Religiøse halskæder

Religiøse halskæder er meget populære til mænd, især fordi mænd ofte kun går med én kæde ad gangen, og derfor vælger nogle betydningsfulde vedhæng til. Religiøse halskæder, er kæder med et vedhæng, som har en særlig symbolsk betydning tilknyttet en religion. Inden for jødedommen bærer man ofte halskæder med vedhæng af det onde øje, Hamsa eller davidsstjernen. I Islam repræsenterer vedhængene ofte koranen. Mange kristne og ikke-kristne bærer korshalskæder, som kommer i mange forskellige udgaver. Ét af de mest populære kors er dagmarkorset, men dette bruges ofte som dåbs- eller konfirmationsgave til piger. Det latinske kors er også et meget almindeligt korsvedhæng, og repræsenterer korset fra korsfæstelsen. Dette vedhæng er meget enkelt og selvfølgelig tidløst. Find alle vores korsvedhæng her.

Vikingesmykker

Lidt i stil med de religiøse halskæder er det også populært blandt mange mænd at bære vikingesmykker. Især halskæderne i denne stil er populære, og er nogle meget rustikke og udtryksfulde halskæder. Vikingehalskæderne har ofte vedhæng af forskellige slags kors, drager, ørne skibe eller selve Thors hammer. Find alle vores vikingesmykker her.

Dog tags

De firkantede halskæder kaldet dogtags er helt særlige. De blev oprindeligt brugt i militæret som et identifikationstag, men er senere hen blevet til et statementsmykke. Denne slags halskæde er til dig som ønsker et simpelt smykke, som yderligere kan personliggøres med gravering. Om det er dit eget navn, navnet/navne på en/dem du holder af, en speciel dato eller noget helt andet kan du få det indgraveret i et dogtag. Find vores dogtags her.

Rensning af halskæder

I tilfælde af, at en eller flere af dine halskæder er blevet beskidte kan du med fordel rense dem med en ultralydsrenser. Denne behandling slider ikke på smykket, og selv de mest utilgængelige kroge frigøres fra fedt og snavs. Ultralydsrens må dog ikke bruges på ubehandlede eller porøse ædelsten som perler, smaragder og opaler. Du kan få renset dine smykker med en ultralydsrenser hos din lokale guldsmed eller købe en selv. En ultralydsrenser kan også bruges til briller, barbermaskiner og meget andet, og er derfor en god investering til en overkommelig pris. Hvis ikke du ejer en ultralydsrenser, eller vil spendere penge på rensning kan du dog stadig rense dine smykker med en mild hjemmelavet sæbeopløsning.

Dette gør du ved at:

Lægge smykkerne i en blanding af lunkent vand og helt almindeligt opvaskemiddel. Lad gerne smykkerne ligge natten over. Skyl derefter smykkerne i koldt vand. Tør smykkerne med en blød pudseklud eller en helt almindelig universalklud.

For at få smykkerne til at skinne igen kan du også bruge en rigtig smykkepudseklud.

Forgyldte og rhodinerede smykker er belagt med en tynd overflade af guld eller rhodinering, og det er derfor vigtigt de behandles ekstra nænsomt. Tør derfor kun af med en klud, og undgå at bruge pudsecreme med slibemidler i, da dette kan ødelægge smykket. Du kan læse hele vores guide til rensning af smykker på vores blog.

Vi håber, du har nydt at gennemse denne guide, og håber du finder den perfekte halskæde, der kan udtrykke din stil. Find alle vores halskæder til mænd her.

Tjek seneste indlæg!