Alt hvad du vil vide om ringe

Alt hvad du vil vide om ringe

Hvilken ring skal jeg vælge?

Når man kigger på ringe er det godt at vide, hvilken slags ring man egentlig leder efter. Overvej hvilket materiale du bedst kan lide, om ringen skal være med ædelsten eller ej osv. Derudover er det godt at kende sin ringstørrelse. Læs vores ringstørrelsesguide, så du kan finde den helt rigtige ring. 

Hvad er en signetring?

Signetringe blev oprindeligt brugt til at forsegle breve og dokumenter, men er sidenhen blevet et fashion statement. Signetringe er derfor ofte graveret med en form for segl, og de er større og mere massive end traditionelle ringe. Der findes mange typer signetringe, men du vil ofte se dem med gravering af initialer, logoer eller våbenskjold. 

ringe i forgyldt sølv

Hvordan renser man en ring?

Ligesom med mange andre smykker, kan du rense dine ringe med en mild sæbeopblanding og en ren klud. Læg blot din ring i blød i 10 minutter, skyl den i koldt vand og tør den derefter af med en ren klud. 

Hvad betyder solitaire ring?

En solitairering er ringe med en diamant indfattet i grabbefatning. Der findes mange forskellige former for solitaireringe, og du kan finde et bredt udvalg af dem i forskellige prisklasser på CHANTI.dk 

solitaire ring

Hvad betyder alliancering?

Allianceringe er ringe med en række af lige store ædelsten, der sidder i selve ringskinnen. Du kan både få alliancerine med én, eller mange ædelsten - også med forskellige slags ædelsten i samme ring.

Hvorfor er solitaireringe så dyre?

Mange solitaireringe er dyre, da de oftest er fremstillet i ægte guld eller hvidguld med en diamant. De behøver dog ikke være så dyre, sel hvis de skal laves i guld og med diamanter. Hos CHANTI finder du et bredt udvalg af flotte solitaireringe i forskellige prisklasser. 

doubledouble

Hvad er en ring lavet af?

Der er ingen regel for hvad ringe skal være lavet af, men typisk bruges guld eller sølv. Du skal vælge lige netop det, du synes er flot!

Hvad er en ring symbol på?

Grundet deres form, en cirkel uden begyndelse eller ende, symboliserer ringe uendelighed. Ringe er længe blevet brugt som symbol for venskab og kærlighed. Derfor bruges ringe til forlovelse og bryllup. 

ringe i forgyldt sølv

Hvor mange ringe må man have på?

Der er absolut ingen regler for hvor mange ringe du kan have på. Nogle går helt uden ringe, mens andre fylder fingrene med dem - det er helt op til dig selv!

Hvornår er en ring for stor?

Ringe skal sidde ordentligt fast på fingeren, så de ikke ryger af, men de skal selvfølgelig heller ikke stramme. En ring i den rigtige størrelse sidder fast på fingeren, når du bevæger hænderne, men er nem at tage af igen. Er du i tvivl om din ringstørrelse, kan du læse vores ringstørrelsesguide. 

diamant ring

Hvornår er en ring for lille?

Ringe skal sidde ordentligt fast på fingeren, så de ikke ryger af, men de skal selvfølgelig heller ikke stramme. En ring i den rigtige størrelse sidder fast på fingeren, når du bevæger hænderne, men er nem at tage af igen. Er du i tvivl om din ringstørrelse, kan du læse vores ringstørrelsesguide. 

Hvordan vedligeholder jeg mine ringe?

For at vedligeholde dine ringe er det vigtigt, at opbevare dem væk fra direkte sollys. Ideelt set et mørkt sted med lav luftfugtighed, som for eksempel i et smykkeskrin. Derudover er det en god idé, at tage dine smykker af når du for eksempel dyrker sport, sover, går i bad, gør rent og laver mad. 

doubledouble

Hvilke fingre har man ringe på?

Der er ingen regel for, hvilke fingre du skal bære dine ringe på. Når det kommer til forlovelses- og vielsesringe er der i Danmark tradition for, at forlovelsesringen sættes på venstre ringfinger, og vielsesringen på højre ringfinger. 

Hvorfor smitter min ring af?

Hvis din ring smitter af, skyldes det kobberet i ringens legering "ætses" af salte fra huden. Disse salte udskilles når man sveder, hvilket derfor får smykket til at oxidere. 

ringe i smykkeskrin

Kan man sove med ringe på?

For at bevare ringens flotte glans anbefaler vi, at du tager dine ringe af når du sover. Derudover kan det være en god ide at tage dem af, når du dyrker sport, går i bad og laver mad. 

Hvordan bruger man ringmåler?

Du bruger en ringmåler ved blot at sætte en ring på måleren, og aflæse størrelsen ud for. Hos CHANTI bruger vi ringstørrelsesskalaen med de røde tal. Er der tale om en bred ring, skal du gå efter ringens nederste kant. 

mål ring

Hvornår er fingrene tykkest?

Først og fremmest er fingrene typisk "større" på din dominerende hånd. Derudover er fingrene typisk større, når der er varmt. Det er derfor vigtigt at tage højde for, når du skal måle din ringstørrelse. 

Hvilken finger har mænd ring på?

Er der tale om en vielsesring, bæres den typisk på højre ringfinger. Er det blot en "normal" ring, er der ingen regel for hvor ringen skal sidde - det er helt op til dig selv! 

Hvordan måler man en ringstørrelse?

Der findes mange forskellige metoder til at måle din ringstørrelse. Læs med i vores ring størrelsesguide og find din ringstørrelse.

ringe og ringmåler

Hvordan måler man sin finger til en ring?

Er du i tvivl om din ringstørrelse, kan du blot måle omkredsen af fingeren. Omkredsen i mm svarer til din ringstørrelse, eks. Hvis din fingers omkreds er 56 mm, bruger du str. 56. 

Hvad er den mindste ringstørrelse?

Der findes mange forskellige ringstørrelser, men den mindste af de mest almindelige størrelser for kvinder er str. 48.

Hvad svarer str. 48 til i ring?

Str. 48 er den mindste af de almindelige ringstørrelser til kvinder. Det betyder, at ringen har en indvendig diameter på 15,28 mm, og det svarer til en str. XXS. Str. 48 svarer til en str. 4,5 i amerikanske størrelser.

ringe i smykkeskrin

Hvad svarer str. 49 til i ring?

Str. 49 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 15,60 mm, og det svarer til en str. XXS. Str. 49 svarer til en str. 5 i amerikanske størrelser.

Hvad svarer str. 50 til i ring?

Str. 50 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 15,92 mm, og det svarer til en str. XXS/XS.

Hvad svarer str. 51 til i ring?

Str. 51 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 16,23 mm, og det svarer til en str. XS. Str. 51 svarer til en str. 5,5 i amerikanske størrelser.

Hvad svarer str. 52 til i ring?

Str. 52 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 16,55 mm, og det svarer til en str. XS/S. Str. 52 svarer til en str. 6 i amerikanske størrelser.

ringe på fingre

Hvad svarer str. 53 til i ring?

Str. 53 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 16,87 mm, og det svarer til en str. S. Str. 53 svarer til en str. 6,5 i amerikanske størrelser.

Hvad svarer str. 54 til i ring?

Str. 54 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 17,19 mm, og det svarer til en str. S/M.

Hvad svarer str. 55 til i ring?

Str. 55 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 17,51 mm, og det svarer til en str. M. Str. 55 svarer til en str. 7 i amerikanske størrelser.

Hvad svarer str. 56 til i ring?

Str. 56 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 17,82 mm, og det svarer til en str. M/L. Str. 56 svarer til en str. 7,5 i amerikanske størrelser.

simple ringe

Hvad svarer str. 57 til i ring?

Str. 57 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 18,14 mm, og det svarer til en str. L. Str. 57 svarer til en str. 8 i amerikanske størrelser.

Hvad svarer str. 58 til i ring?

Str. 58 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 18,46 mm, og det svarer til en str. L/XL. Str. 58 svarer til en str. 8,5 i amerikanske størrelser.

Hvad svarer str. 59 til i ring?

Str. 59 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 18,78 mm, og det svarer til en str. XL. Str. 59 svarer til en str. 9 i amerikanske størrelser.

Hvad svarer str. 61 til i ring?

Str. 61 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 19,42 mm, og det svarer til en str. XL. Str. 61 svarer til en 9,5 i amerikanske størrelser.

Hvad svarer str. 62 til i ring?

Str. 62 betyder, at ringen har en indvendig diameter på 19,71 mm, og det svarer til en str. XXL. Str. 62 svarer til en 10 i amerikanske størrelser.

Hvad betyder en ring på pegefingeren?

For mange symboliserer en ring på pegefingeren magt og stolthed. Du kan dog helt selv vælge, hvilke fingre du bærer ringe på - det er helt op til dig!

Tjek seneste indlæg!